Sommarbubblet kittlar


Vi konstaterar att det har varit en härlig vecka. Den här veckan var också en betydelsefull vecka på olika sätt. Att få vara med och bygga församling förutsätter delaktighet och gemenskap. Få dela tro och liv, vara kreativ och få använda många sinnen. Den lilla berättelsen får vara i den stora berättelsen. Genom att använda pärlorna och vandra kransen fram så att vi fått hjälp att stanna upp ett ögonblick inför livets frågor och funderingar och se dem för vad är. Se dem och se helheten. Många har varit nyfikna!

Jag tror vi har sått många frön den här veckan, det har också blivit synligare nu än vi började, det är många som bär omkring en frälsarkrans runtomkring sin handled i Lerum med omnejd. Du kanske är en av dem?!

Pärlorna saknar makt sig, de är mer som lapparna på kylskåpsdörren-påminnelser om sånt som är viktigt ord känslor som finns i dig men som du kanske glömmer bort att fundera över och be över.

guds

Psalmen 808: vad är Gud? Gudspärlan som det är den pärlan man börjar med och slutar med. ’ I Gudspärlan’ säger Martin Lönnebo. Guldpärlan är större än de andra, för Gud är mycket större än vi kan förklara och förstå. Bladen står för livet som jag står i just nu. Det måste få gro och växa genom att låta Gud få veta.

Guds rike är inom mig och Gud vill mitt bästa. Att få vara närvarande och samtidigt totalt fri att tro. Gud tvingar mig inte. Utan det är en längtan som vill. En sak som jag har fått upp ögonen är att vi gör Gud så fyrkantig, så liten. Vi kan inte prata om Gud utan att han är med.

  • Vilka Gudsbilder förmedlar vi i församlingen, vad är våra gudsbilder och symboler? Hur många Gudsbilder bär jag med mig?
  • Vilka vill jag behålla? Gudsbilder som jag får från andra, vad gör det med mig som människa? Vad sätter de för spår?
  • Vem har rätt att formulera tankar om Gud. Jag tror att varje människa har en personlig väg att vandra.

Ett citat att fundera på: ”Vi behöver öva oss att se Kristus i varje kvinna, man och barn som kommer i vår väg, att känna igen Guds tilltal i allt som livet för oss i vår väg.”

 

”Du är den du är men du är inte bara det. Du är den du är men du är ännu inte den som du skall bli. Jag skall vara med dig.”

Det har varit fina samtal med varandra … Gud i allt som växer…

 10411338_594993510614544_6850198756656720094_n

SOMMARBUBBEL…Tillslut fick vi smaka av kransen och livet på ett konkret sätt genom att vi dels gjorde tårtorna tillsammans, monterade dem och bjöd på dem och gjorde en festlig avslutning.

Jag kan känna att nu är det berett, det är nu vi kan fortsätta med innehållet i frälsarkransen, använda mer av den, så det skall bli roligt att se vilka ringar på vattnet. Vi ville se det som en förfest inför församlingshelgen i höst.

Förfrågningar om att vilja vara med i vuxenväg till tro-katekumenatet har också blivit tydligt, det är ju roligt, längtan finns…

Susanne Lindström, församlingspedagog i Lerums församling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *