Till innehåll på sidan
Martin Garlöv

Omtanke för annorlunda tankar

Lerums församling har ett samtalsforum, som man gett namnet Café Omtanken. Ett Café med en välkomnande miljö med plats för det öppna samtalet. Nästa måndag är det dags för vårens första gäst att dela sina ord och tankar, berättar församlingens informatör Peter Ebbesson. Café Omtanken startade för sju år sedan. Den här våren bjuder man på fyra spännande föreläsare.

Först ut är Malin Hammar som gästar oss nu på måndag. Hon tar upp temat ”Att leva med attraktionslagen”. När Malin levde och arbetade i Indien träffade hon en vis man, en guru. Han lärde henne att det viktigaste en människa har tillgång till är hur den tänker. Han beskrev ”attraktionslagen”, ett flera tusenårigt gammalt sätt att ”visualisera” vad man behöver och önskar sig.

I februari får Café Omtanken besök av lyckoforskaren, filosofen och professorn Bengt Brülde. Bengt föreläser bland annat om livskvalitet, hälsa och global rättvisa. Han kommer denna kväll att dela med sig av tankarna ”om vad som är livets mening” och ”hur viktigt är det att vara lycklig?” Bengt är även känd för sin medverkan i det kultförklarade ”moraltestet” i radioprogrammet Christer i P3.

Att vända upp och ner på sitt liv, det gjorde Alf Andersson och Anette Wahlgren från Lerum. Under denna måndagskväll i mars får vi höra när paret beslöt sig för att sälja alla sina ägodelar och flytta in i en container.

Så i april är det Ann Westermark tur att komma till Café Omtanken. Hennes budskap är: Vi kan alla skriva och vi kan alla skapa! Ann är föreläsare, skribent och författare, specialist i skrivutveckling med egna metoder för skrivande och hälsa. Det utlovas en annorlunda inspirationskväll om skrivarglädje och skrivandets läkande kraft.

Svenska Kyrkan i Örkeljunga bjuder också in till möte och samtal. Här samarbetar församlingen med lekmannaförbundet. Önsta församling i Västerås är en annan.

 

Vilka fler församlingars program har du koll på? Och kan dela några rader eller en länk i kommentar till den här bloggposten?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *