Om den här bloggen

Bloggen Livet i Svenska Kyrkan skrivs mestadels av mig Martin Garlöv. Jag har varit medlem i Svenska Kyrkan i hela mitt liv och jag döptes under mitt första levnadsår i Kumla kyrka i Strängnäs stift den 26 juni 1960.

Hösten 2009 fick jag för mig att möta ett tillfällig svårmod – över sakernas tillstånd i den kyrka jag är en del av – genom att samla och dela med mig av de berättelser och händelser som vittnar om att det finns hopp om livet och en framtid av se fram emot. Det var grunden till bloggen Livet i Svenska Kyrkan.

Några månader senare, i början av 2010 och i tiden mellan två större kyrkliga möten i min hemstad Uppsala, så fick bloggen sitt syskon i en community på nätet. Även den under namnet Livet i Svenska Kyrkan.

Det händer så mycket bra i Svenska Kyrkans församlingar. Mest hela tiden och överallt. Hjälps vi åt att berätta för varandra, kan man ana bredden och djupet. Ser jag det glimma till, så vill jag sprida det. Får jag en upplysning, för jag den vidare. Med lust och längtan mot mer söndagsglada och levande församlingar.

Bidra gärna till innehållet i den här bloggen, genom att kommentera inlägg och genom att skicka tips till mig om just livet i Svenska Kyrkan. Skriv till martin.garlov@svenskakyrkan.se eller skicka sms eller ring 0733-578 501

Sök gärna upp Nätverket Livet i Svenska Kyrkan. Det allra mesta är öppet att ta del av. Välkommen att bli medlem, för att själv bidra med inlägg, kommentarer, bilder och annat till innehållet i nätverket.

6 reaktion på “Om den här bloggen

1. Hej Martin!
    Vilket bra initiativ denna blogg är! Vi behöver vara många som sprider ljuset från Kristus i bloggosfären. Jag skriver också om mina möten i kyrkan och i religionsdialogen på bussen samt övriga tankar på Sturellas blogg.
    Hälsningar från Karlskrona stadsförsamling, Helene F Sturefelt.
    Vi hörs!

2. Hej Martin!

Jag kan bara instämma i Helena Sturefelts inlägg. Väldigt fin och intressant blogg. Det var t.ex mycket spännande att se exempel på vilka andra CD-skivor som getts ut i Svenska Kyrkans regi.

Är väldigt glad att du uppmärksammade min CD. Det känns fantastiskt att denna vision blivit verklighet – att min musik och CD kan hjälpa människor i yttersta nöd.

Allt gott Martin och stort tack för att du sprider infon om detta. Det finns ytterligare ca 500 CD att sälja!

hälsningar Tobias Helldin

• Tobias, framtiden ligger i ett sidledes delande och länkande. Jag har sett CD:n du producerat på flera platser i Svenska Kyrkan de senaste månaderna. Hoppas att den kommande fastetiden blir en ny bra försäljningsperiod.

3. Hej Martin,

listan över församlingstidningar växer. Kan du byta vår rubrik är jag tacksam. Vår informationstidning heter nu IKAROS, Skandinaviska kyrkan i Athen. Kyrkan här finns på Daidalos-gatan och han var pappa till Ikaros som ville pröva var gränserna gick för det som var möjligt. Tack. /Gunnar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *