Om den här bloggen

Bloggen Livet i Svenska Kyrkan skrivs mestadels av mig Martin Garlöv. Jag har varit medlem i Svenska Kyrkan i hela mitt liv och jag döptes under mitt första levnadsår i Kumla kyrka i Strängnäs stift den 26 juni 1960.

Hösten 2009 fick jag för mig att möta ett tillfällig svårmod – över sakernas tillstånd i den kyrka jag är en del av – genom att samla och dela med mig av de berättelser och händelser som vittnar om att det finns hopp om livet och en framtid av se fram emot. Det var grunden till bloggen Livet i Svenska Kyrkan.

Några månader senare, i början av 2010 och i tiden mellan två större kyrkliga möten i min hemstad Uppsala, så fick bloggen sitt syskon i en community på nätet. Även den under namnet Livet i Svenska Kyrkan.

Det händer så mycket bra i Svenska Kyrkans församlingar. Mest hela tiden och överallt. Hjälps vi åt att berätta för varandra, kan man ana bredden och djupet. Ser jag det glimma till, så vill jag sprida det. Får jag en upplysning, för jag den vidare. Med lust och längtan mot mer söndagsglada och levande församlingar.

Bidra gärna till innehållet i den här bloggen, genom att kommentera inlägg och genom att skicka tips till mig om just livet i Svenska Kyrkan. Skriv till martin.garlov@svenskakyrkan.se eller skicka sms eller ring 0733-578 501

Sök gärna upp Nätverket Livet i Svenska Kyrkan. Det allra mesta är öppet att ta del av. Välkommen att bli medlem, för att själv bidra med inlägg, kommentarer, bilder och annat till innehållet i nätverket.