Inget krångligt alls!


 
Något som inte är krångligt alls är ju att skänka pengar till Svenska kyrkans internationella arbete.

Då Rumänien finns nära mig i mitt liv så har jag lite koll på Svenska kyrkans internationella arbete med att stötta EU-migranter som befinner sig här i Sverige. De har en insamling just nu! De skriver så här: Många romer från Rumänien lever i stor fattigdom och utanförskap och många saknar id-handlingar och försörjningsmöjligheter. Tillgång till bostäder, sjukvård och skolor är mycket begränsad och det är barnen som drabbas hårdast. Det finns många sätt att hjälpa de rumänska romerna! Vi kan lägga pengar i koppen, våra församlingar kan på olika sätt hjälpa romer som kommit till Sverige och vi kan stödja det långsiktiga arbetet i Rumänien för att bidra till bättre levnadsförhållanden. 

Svenska kyrkan stöder Franciskanerordens arbete med ett socialt center i byn Roman i Rumäniens fattigaste region Moldova. För att stötta arbete i Rumänien kan ni:

  • SMS:a ordet ROMER till 72905 och skänk 50 kronor 

Hjälp till att hjälpa! Inget krångligt alls! Dessutom har jag läst att man som människa blir lyckligare av att hjälpa någon annan. Det behöver inte vara så mycket som krävs för att göra någon glad och känna sig sedd och älskad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.