Skicka vidare…


Skicka vidare vadå? Ja, lite gästvänlighet t.e.x. Jag lyckades ju boka flygbiljetter för ett tag sedan som inte blev riktigt som det skulle. Jag fick plötsligt två övernattningar i London så där bara. Jag tänkte lite hur jag skulle göra, boka billigt hotell någonstans eller höra av mig till kvinnan jag träffade i Rumänien för två år sedan. Ja, varför inte! Det är väl trevligare att bo hemma hos någon och få lite inblick i en engelsk vardag. Sagt och gjort, jag skickade ett meddelande till henne via facebook och mycket riktigt. Jag var välkommen!

Det är häftigt att genom bekanta kan jag lära känna människor världen över och få dela en stunds liv. Det är kul som helst! Vem vet vad nya kontakter skapar.

Det var som i somras. Jag var med ungdomsgruppen från Perstorp i Taize. Där är gästvänligt om något..alla pratar med alla, ingen behöver vara ensam och du bara går och njuter. Kontakter knyts och jag tror jag hade fått en sovplats både i Polen, Portugal eller Sveg om jag velat. Vi knöt många kontakter från världens alla hörn. Det är helt underbart! Roligare blir det när folk hör av sig också. Vi fick besök av en kille från Berlin under några dagar i augusti. Han var nyfiken på Sverige och bodde hos oss. Visst krävs det lite engagemang men vad gör det. Vi lär känna en annan person och en annan kultur. Ser likheter och olikheter men det gör det ju bara så mycket mer spännande.

Så sänd lite gästvänlighet, sök nya kontakter och få en massa. Vem vet! Vi kanske lär av varandra också…öppenhet, förståelse…Det finns mycket vi kan skicka vidare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.