Nu snurrar det…


Oj, nu står det still i huvudet! hade ju hur mycket som helst att göra idag. Utskick om familjemässa, tankar på julskyltning, planering av verksamhet, koll på julspel och rekvisita, ungdomsgruppens aktiviteter, tider..platser..HJÄLP….

Jag får väl göra som Luther. Säga till mig själv att oj, nu är jag stressad…nu går jag in på mitt rum och ber! Det är ett bra råd! I bönen kan jag uttrycka mig till Gud och samla mina tankar. Det är skönt att veta! Det är avstressande att be, att stilla sig.

Jag har precis varit iväg två dagar på utbildning. En spännande utbildning om just Luther. Vad har han betytt för vår kyrka idag? Vad innebär det att vara en evangelisk Luthersk kyrka? Hur har hans ideér format det arbete jag har?

Han måste innehaft en hel del mod. Det har jag konstaterat. Att gå emot överheten och väcka nya tankar om att alla ska kunna läsa bibeln. Att alla har en del i att vara kyrka. Det är inte bara för präster och högutbildade. Att vi som människor både är rättfärdiga och syndiga. Att vi genom tro och tillit har relation till Gud, inte Gud som dömande och arg utan en Gud som är nära. Att vi lever här för att vara till tjänst för våra medmänniskor. Många tankar som jag gärna skriver mer om. Fast en annan dag…

Nu ska jag stilla mig en stund innan jag tar itu med resten av dagen. Jag har ju snart semester också…På måndag är jag i Rumänien bland mina vänner där. Yiippiii! Längtar!

En kommentar

Christina säger
14 november 2014 – 05:39

Hej!
Jag tänkte kommentera nåt om Luther, men ångrade mig när jag såg att du nämnde Rumänien. Som du vet så finns det ju många tiggare därifrån, även om en del kommer annanstans ifrån. Var på ett möte i onsdags, med stans olika organisationer - kyrkor, röda korset, m fl, om hur vi kan hjälpa dessa romer. Vi pratade bland annat om att samla in pengar och skicka till Rumänien och hjälpa dem på plats. (Även om vi naturligtvis ska hjälpa dem här också med husrum, mat och kläder). Och vi diskuterade om det var någon som hade kontakter i Rumänien. Så min fråga är, har du kontakter som vi kan använda?

Sen önskar jag dig en trevlig resa och vistelse där! Och tack för en bra blogg!

mellantummenochpekfingret svarar
16 november 2024 – 08:14

Jag har många kontakter i Rumänien, både med organisationer och rumäner själva. Det lättaste är väl om vi hörs via telefon när jag är tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.