Så var julspelet över för denna gång!


Nu har vi spelat för förskolor och skolor i dagarna tre! Vårt årliga julspel! Och det är så kul! Kul för att vi får hålla kontakten med förskolor/skolor och de vill komma till kyrkan, kul för att vi får berätta den där berättelsen som utspelade sig för över 2000 år sedan. Kul också då vi gör det tillsammans, anställda och frivilliga! Nog att jag lägger till  några påhittade personligheter men budskapet är desamma! Jesus kom som en ”kung” för folket, då nu och för alltid!

Igår på tjejgruppen satt vi och diskuterade Gud. Hur kan Jesus vara Gud samtidigt som han är Guds son. Är han pappa till sig själv då? Det var en av frågorna.

Det gav mig Flashbacks till ett julspel vi hade för några år sedan då Gud sitter uppe i sin himmel och är förtvivlad att människorna inte verkar bry sig. Krig, flyktingar, tårar och elände är ett vanligt inslag på jorden. Gud diskuterar med änglarna hur han kan nå människorna igen. Gud måste ner på jorden på något sätt, men hur? Om Gud kommer som Gud blir nog människorna rädda.  Vad blir inte människor rädda för, funderar Gud och kommer fram till att ett barn, ett nyfött barn, det blir ingen skrämd av. Sagt och gjort…julevangeliet tar sin början.

Ja, jag fick möjligheten att prata om treenigheten igår och försöka förklara Gud som Fader, Sonen och Helig ande. Och jag tror de fick några tankar med sig!                    Men det viktiga är ändå att Gud älskar oss. Jag tror Gud står där och knackar och önskar att bli inbjuden och det är vi som måste öppna upp för vad Gud vill! För Gud vill gott!

gruppbild med kakaduangruppbild ängel herdargruppbildgruppbild vise männen hos herodes

 

En kommentar

Tove säger
5 december 2014 – 07:02

Är så glad att jag har ynnesten att få se era julspel varje år! Ni är så otroligt duktiga!
Julkramar!
Tove

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.