Andrum!


andrum

Var hittar ni ert andrum någonstans?

Jag hittar mitt i kyrkan, ute och hemma, men jag har också ett speciellt andrum som är viktigt för mig. Det är våra varannan fredagsträffar med ett gäng vänner som träffas hemma hos varandra, fikar, pratar, läser ett bibelord och samtalar kring det och ber. Vi är nog egentligen rätt olika och jag känner inte alla från början. Någon har tillkommit under åren och någon har hittat andra sammanhang att dela sitt kristna liv med. Men de finns där och det är jag glad för!

Kanske tycker en  del att det är konstigt att träffas över ett bibelord men det är riktigt spännande och kan ge många intressanta diskussioner.  Igår kom vi in på en tidigare fråga som några i gruppen diskuterat, Jesus sitter på Guds högra sida men varför just höger? Varför är högra sidan så viktig i bibeln? Vi hade våra gissningar men ville ha ett mer uttömmande svar…det är då jag kan ringa en vän. En vän som är väldigt kunnig och väldigt intressant att lyssna på. Det är rätt härligt när man kan använda sig av andras kompetens för att få svar på sina frågor. Vi hade väl sånär tänkt i dom banorna men vi ville ha mer uttalat. Och det fick vi! Tack, min vän, för spännande samtal!

Bönen är viktig vid våra träffar. Det är gott att få dela saker som är jobbiga men också saker av tacksamhet. Det är väl det som är gott i det här sammanhanget, det här andrummet. Att sitta där, tio personer, skratta och ha kul men också känna att detta är en plats jag kan dela det som är svårt, med andra. Jag får lov att prata djupare saker än bara veckans senaste skvaller. Jag får vara mig själv och ge av vad jag har och ta emot det andra har. Vi får dela med varandra! Och vi får be tillsammans!

”Må din väg gå dig tillmötes, och må vinden vara din vän, och må solen värma din kind och må regnet vattna själens jord, och tills vi möts igen, må Gud hålla, hålla dig i sin hand.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.