Vilken kändis inspirerar dig?


Den frågan fick några grupper under konfirmandledarläger i helgen.

Under vår pilgrimsvandring skulle vi ha tre stopp där ungdomarna höll i pilgrimsbönen. Bönen innehöll förord, inledningsbön, psaltarpsalm, Herrens bön men också textläsning och fundering. I textläsningen och funderingen skulle de prata om en kändis och hur den personen inspirerat på olika sätt. De skulle också anknyta personen till en bibeltext. Det var ingen Avicii eller Adele som kom upp som kändis som de tänkte på. Inte heller någon figur från vare sig Star wars eller Harry Potter fastän vi hade fått många tillfällen att plocka ut likheter och tankar från bibeln både utifrån personligheter och utifrån filmsekvenser.

Två grupper hade valt Nelson Mandela och min grupp hade valt Raoul Wallenberg. Två personer som inspirerar till medmänsklighet och allas lika värde. Som kämpade för sin sak och inte gav upp. Som fick ta konsekvenser av ett gott handlande men var beredda på det. Som hade ett hopp om en bättre värld.

För mig känns det så gott att höra dessa ungdomar och vara med under en helg som denna. Se hur de gör sin uppgift som ledare på allvar och vill gott. Bibeltexterna som min grupp hade valt ut till sin inspiratör var Luk.10:25-37, berättelsen om den barmhärtige samariern. En underbar berättelse där en man frågar: Mästare, vad ska jag göra för att få evigt liv? Och Jesus visade på orden ” Du skall älska Herren, din Gud, av hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela din kraft och med hela ditt förstånd, och din nästa som dig själv.”

Sändningsorden i vår pilgrimsvandring löd: Herre, visa mig din väg och gör mig villig att vandra den.

Ja, gör oss villiga att vandra den!

Pilgrimsvandring2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.