Kära dagbok – dag 1


IMG_20160627_073014

Nu har jag tillbringat min första natt på Flyinge Kungsgård och min första morgon bestod i att ta emot konfirmanderna. De skulle få sina rum, packa upp och fixa för sina hästar i stallet. Jag tycker allt är lite spännande då det är mitt första ridkonfirmandläger. Jag går inte direkt går under namnet hästtjej där hemma och jag tror inte det är så många av mina vänner som kan tänka sig mig i den här rollen. Kul ska det bli ialla fall! Det är ungdomarna som är mitt mål att lära känna och dela tro och liv under dessa två veckor.

Förväntansfulla och taggade kom alla och eftermiddagen blev intensiv. Vi hade clinic (de hade, jag tittade på) och vi kollade terrängrytt. Häftigt! Men jag hade aldrig vågat! Info och fix bestod också dagen av.

Under eftermiddagen blev det lite tid över för mig att planera andaktsmyset. Thats my thing! Mitt i planeringen plingar det till i telefonen och jag får en hälsning från en konfirmand jag haft tidigare i våras. Meddelandet löd: Hej, hur är läget? Det är så gott att få såna meddelanden! Jag blir glad och tycker det är härligt att få några rader ibland. För mig betyder det att deras konfirmandtid känts betydelsefull för dem. Kanske att de känner sig så trygga med kyrkan och vi som arbetar där så de vill hålla kvar den relationen. Vi chattade lite om ditt o datt och bestämde att vi nog får försöka hitta ett tillfälle för återträff. Kul!

Trötta var de kl 22 när vi samlades på innergården för vårt andaktsmys. Vi fick börja med lite namnlek så jag fick lära mig alla 21 namnen. Känns inte så kul att säga, du där, istället för namnet. Namnet är viktigt! Vi namngav också vår maskot, han fick heta Brasse Åke. Honom skickade vi runt för att säga något om dagen. Känslan över första dagen var positiv men nu var de trötta. I andakten använde jag mig av Gudspärlan i frälsarkransen. Jag hade lagt ut bilder där de fick välja en som sa något om deras egen tanke om Gud. Det är fantastiskt att höra deras reflektioner om vem Gud är för dem. Någon tog bilden av ett lejon: som stod för att Gud är mäktig. Någon tog en bild av en öppen dörr för Gud är en öppenhet där vem som helst får komma. Någon tog en bild av en hund då Gud representerar lugn, trygghet, något som är stadigt. Det blev ett riktigt andaktsmys med 21 underbara konfirmander och 5 goa ledare. I like!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.