Kära dagbok -dag 3 & 4


Oj, dagen idag har varit så strapatsrik att jag nästan glömt bort vad som hände dag tre. Ja, det får väl vara så då!

Vi har en konfirmand som haft ont i foten under dagarna. I morse tyckte hon att det var värre än vanligt så vi bestämde att jag och hon skulle åka in till ortopedakuten i Lund. Vi lämnade församlingshemmet och bad ledarna sätta undan lite lunch. För mycket längre än så kunde det väl inte ta, eller? Tji fick vi! Nio timmar senare var vi äntligen klara på akuten med en spricka som får självläka i foten. Inse hur tråkigt det är att bara sitta och vänta…och vänta… I ett kalt, tråkigt väntrum med obekväma stolar! Jag tror vi har sett de flesta TV4 program de har under dagtid, repris på ’Äntligen hemma’, ’Halv åtta hos mig’, Dr Phil och några fler… Vilken lycka det var för oss när vi äntligen fick bege oss därifrån!

Så vad hände då igår…som jag kommer ihåg? En ledare ville ha svar på frågan varför det var okej från Gud att äta kött efter Noaberättelsen. Det står inte i skapelseberättelsen att människan ska göra det. Ledaren tycker att det mer blir som en belöning efter ’syndafloden’. Varför? Spännande frågor! Jag har mina livlinor vid olika frågor. Jag är själv är nyfiken på reflektionen över frågan så jag brukar använda mig av ’ring en vän’. Vad svarar ni?

På andaktsmyset ikväll fick de berätta något om dop de varit på för maskoten Åke Brasse. De fick även välja bilder med vad de tänker om dopet. Lika  fantastiska tankar idag. Det är fascinerande att höra om en Gud vi kan gå vidare med i dopet. Att bilden på ormen med ett finger som petar på den kan bli symbolik för att i dopet närmar vi oss Gud, tron och när vi går vidare kan vi mer konkret ta i det. Det här är mina favoritstunder! Hur vi kan dela tro och liv tillsammans med de tankar var och en har. Vi fortsatte prata om dopdräkten, korset, vattnets betydelse och ljuset. Som avslutning tände vi ett ljus för var och en och benämnde dem alla vid namn. För även om vi inte får vårt namn i dopet så är namnet viktigt!

Godnatt! Efter en lång dag går jag nu på nattjour. Inga större bekymmer då de alla är rätt trötta!

IMG_20160630_211300

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.