Ibland undrar jag…


Jag undrar över mig själv!  Varför gör jag detta? Inser jag inte själv hur svårt det är? Inser jag inte hur mycket jobb jag behöver lägga ner?

Jag läser religion och naturvetenskap på distans, 7,5 poäng. Tänkte att det kan inte vara så ansträngande. Visst har jag tid till det? Några timmar i veckan, det kan jag väl putta in i min lilla fritid, eller rättare sagt emellan alla fritidsaktiviter jag har. Ja, och mitt heltidsjobb då också…. plus att jag är lite pedant. Vill ha ordning och reda i hela huset. Lätt som en plätt! Jo, men visst (säger jag med väldig ironi till mig själv). Tempot har varit mycket högre än jag trodde. Här har läst artiklar, kommenterat, skrivit PM och läst böcker… Tur jag tycker det är så väldigans intressant! För det är det! Jag har fått utmana mig själv och mina tankegångar och har förundrats över öppenheten för varandras tankegångar, religionen som naturvetenskapen.

Samtidigt som jag läser på distans går jag en utbildning via stiftet, ”Att prata tro och vetande i skolan”. Det är ännu mer spännande hur vi kan jobba upp ett samarbete med skolan och samtala kring just dessa frågor ungdomar många gånger ställer sig. Tror du på big bang eller bibeln? Vad säger kristendomen om big bang och evolutionen? Vad anser kristendomen om vetenskapen, är det pålitligt eller inte? Varför? (Dessa frågor fick jag av Ida Wreland som arbetar som gymnasiepräst i Malmö, var tre av tio, tio i topp frågor från ungdomar ang. vetenskap och religion.)

Det är just mötet med ungdomar jag gillar, hur de kan ge direkta frågor. Jag kommer kunna svara utifrån mig själv och det är okej. Kanske finns det frågor jag inte kan svara på alls, för jag, och ingen annan heller för den delen kan svara fast och rakt på frågor som dessa. Det jag kan svara på, det är att jag tror Gud vill oss, var och en!

Angående tempot förresten: Hade en smårolig incident härom veckan. Jag läste en bok på distanskursern för att lämna in ett PM. Blev lite förundrad när vi sedan hade småseminarium kring en tredje bok. Tyckte att det var konstigt att vi började med seminarier kring den boken då vi ännu inte läst den eller skrivit PM kring den. Lusläste vissa kapitel så jag kunde vara med i diskussionerna och kom på mig en dag. Undrar om jag läst rätt bok? Gick genast in på hemsidan för distanskursen och läste instruktionerna. Stod hur klart som helst vilken bok vi skulle läst och lämnat in arbete på, men det var inte den jag skrivit om! Erika, LÄS INSTRUKTIONER BÄTTRE TILL NÄSTA GÅNG! Gör om gör rätt! Puh!

Tror jag får ta med det in på nya året, kanske ett nytt nyårslöfte till mig själv! (även om jag aldrig avger några nyårslöften). Bli mycket bättre på att läsa instruktioner, det är en hjälp, inget besvärligt, jobbigt extrajobb. Det blir extrajobb om jag inte läser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.