Boken om allt


Jag fick i ett reklamutskick en reklam för ett en bok med titeln ”Samhällsguiden”. Men i utskicket lanseras den som ”Boken om allt”. Läser man lite länge i utskicket så revideras snabbt ”allt” till ”nästan allt”.

Men egentligen är det inte den boken om allt jag vill så ett slag för eller samhällsguide som presenteras i utskicket. Det är en helt annan samhällsguide, en helt annan bok som tar upp livets alla viktiga frågor och hjälper oss att navigera i livet. Ja egentligen är det inte en bok jag vill lyfta fram utan ett helt bibliotek av böcker som vi i dagligt tal kallar för bibeln.

BIBELN – denna bok av visdom och kunskap, denna bok av kärlek och värme, denna bok av livsberättelser och livsöden, denna bok av andlighet och vägvisning, denna bok av Gudsuppenbarelse och människoblivande.

Ja, Bibeln är i sin helhet Guds kärleksbrev till oss människor med ett enda syfte. Att vi människor ska vilja svara på Guds kärleksförklaring till oss. När vi öppnar och läser i till exempel evangelierna så kan vi där se hur Gud öser kärlek över mänskligheten först genom att bli människa, sedan genom att ta sig an särskilt de som är svaga och utsatta, och till sist genom att själv ta på sig syndens straff döden i vårt ställe.

Antingen tar vi till oss allt detta och väljer att följa Jesus Kristus, och låter honom leda oss in i ett liv fyllt av nåd, kärlek, gudomlighet och framtidstro, eller så ignorerar vi honom och missar allt detta.

Sa jag förresten att den verkliga ”Boken om allt” är ”Bibeln”.

Guds välsignelse

Osbyherden Hans Eriksson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *