One-liners


Konferensen närmar sig sitt slut och det börjar bli dags att summera. Ett sätt att göra det är genom att använda några ”one-liners” som har genomsyrat dagarna i Cambridge.

Better together
Det är inte meningen att vi skall arbeta ensamma. Inte ens för att hämta åsnan sände Jesus en lärjunge ensam. Vi är bättre tillsammans!

Keep on keeping on
Förändringar sker inte över en natt. Om vi skall nå resultat så behöver vi fortsätta tro på förändringen, även om vi kanske inte lyckas första gången. Eller andra, eller tredje…

Love-relate-create
För att bygga framgångsrika verksamheter i kyrkan behöver vi börja med att älska människorna runt oss. Sedan skall vi bygga en relation till dem, och först efter det kan vi skapa verksamheten. Är det inte vanligare att vi börjar med att starta en verksamhet, sedan försöka bygga en relation med dem som kommer och sist fundera på hur vi skall klara av att älska dem?

Invest in the pioneer, not in the project
För att en eldsjäl skall kunna skapa nya verksamheter behöver beslutsfattarna investera i henne/honom. Det viktiga är inte att investera i något enskilt projekt, för de kommer kanske att misslyckas, utan i personen bakom projektet.

En kommentar

Kristoffer Hedman säger
12 september 2013 – 11:32

Roligt att läsa och bra one-liners att minnas och ta med sig. Träffade biskop Gray och paret Hopkins i maj. Inspirerande. Önskar er Guds välsignelse i fortsatt vandring i Skövde. :-)

Floby pastorat svarar
12 september 2024 – 08:13

Tack för din kommentar, Kristoffer! Kul att du läser och gillar. Om du har idéer om material som vi kan lägga ut här, så säg gärna till! Jag hoppas att bloggen skall få bli något levande, och en källa till inspiration. /Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *