Första Gudstjänsten (körslaget)


Nu har det nästan gått en vecka sedan jag (Simon) och Philippa kom hit. Vi har hittills lärt känna staden lite och installerat oss men idag blev vi medbjudna på vad vi trodde var en Gudstjänst. Vi steg upp kl. 7 på morgonen och introducerades för prästen Kennedy Kissanga. Han berättade då att vi skulle åka på en stor musiktävling som hölls varje år som kallades TPC.

Vi blev så snällt bjudna på en inhems frukost med pannkakor, ägg, någon bulle gjord på potatis och getinälvor. Då vi båda försöker undvika kött vågade vi tyvärr inte äta det sist nämnda.

Efter frukosten började en två timmars lång Gudstjänst som var utomhus i en fantastisk natur. För oss i dagsläget var svår att hänga med i då dem endast pratade Swahili. Men sångerna och orkestern var full av liv och eftersom det var en stor körtävling var det även körinslag. I övrigt tyckte vi att Gudstjänstens upplägg och struktur inte var helt olikt från en vanlig söndagsgudstjänst i Sverige.

Vi kommer förhoppningsvis i framtiden förstå mer vad dem säger och kunna reflektera mer över deras tro och inte bara över strukturen.

Efter Gudstjänsten var det en ca 6 timmars lång körtävling som var stundtals mycket spännande men väldigt enformig efter ca två/tre timmar. Mycket häftigt var det att få uppleva detta.

 

Imorgon kommer Hampus och Elin till Moshi och vi kommer vara fyra praktikanter istället för två. Då kommer vi påbörja våra Swahililektioner och kommer troligtvis ha en mer strukturerad vardag.

naturgudstjäns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *