Takboxen


Eftersom vi rör oss över stora delar av södra Thailand, samt att vi saknar kyrkobyggnad, behöver vi naturligtvis en bra bil att åka omkring i. Det har vi. Till olika engagemang har vi med oss mycket grejor. Det kan vara allt mellan några lådor tidningar till en ö, vårt altare, ett par gitarrer, ett litet piano, en hel del packning, ett lyckligt brudpar osv osv. Helt naturligt är det svårt att få plats med allt detta i vår bil, även om det är en stor och rymlig Toyota. För att kunna fortsätta transportera både oss och en massa packning pratade vi med vår chef och sa att vi behöver skaffa en takbox. Det tyckte han var självklart.

Vi började leta efter en sådan. Att hitta en takbox till vår Toyota på Phuket visade sej vara i princip omöjligt. I en Toyotaaffär blev vi rekommenderade att beställa en, i en annan erbjöd sej affären att ta hem. Vi tyckte dock att det var oerhört dyrt, varpå vi kom idéen att be en lokal snickare tillverka en takbox…

Passande för en bil i kyrkans tjänst?
Passande för en bil i kyrkans tjänst?

Vi informerade denne via en tolk som pratar flytande svenska. Han åtog sej uppdraget och lovade att fixa en bra takbox till ett betydligt lägre pris än vad vi hittat tidigare. En månad ville han ha på sej. När vi kom tillbaka för att hämta boxen visade det sej att han eller vi eller tolken, gjort en liten miss. Det var inte en takbox han tillverkat. Det var en … kista (!).

Svårt att associera till något annat än...
Svårt att associera till något annat än…

Efter mycket diskuterande bestämde vi oss för att behålla kistan och använda den som takbox. Rejält fastsurrad med kraftiga spännband visade det sej att den passade bra på vårt takräcke. Och med lite fantasi ser det ut som att Svenska kyrkan kan erbjuda även begravningsverksamhet i södra Thailand?!?

Och så åker vi omkring i vår bil med text dörrarna och kistan på taket!
Och så åker vi omkring i vår bil med text på dörrarna och kistan på taket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *