Full moon party…


Dags för Full moon party!
Dags för Full moon party!

Många är ryktena som går vad gäller hur det är att vara på ett ’Full moon party’. Ett av våra uppdrag är att åka till den ö som erbjuder detta. På ön Koh Pangan menar ansvariga festfixare att här startades Full moon party rörelsen för ett visst antal år sedan.

Koh Pangan är en liten ö som ligger strax utanför en ö, som många svenskar turistar på, vid namn Koh Samui. Informationen säger att det kommer tusentals människor från hela världen vid varje tillfälle, det är dans, mat, dricka osv hela natten. Alla är välkomna och alla åldrar får gärna vara med och dansa på stranden. Båtresan från semesterön Koh Samui kostar ungefär 200 SEK per person t.o.r. Det går speedboats varje timme. När man vill åka från ön börjar det gå speedboats varje timme med start första timmen efter midnatt.

Vi åker dit tillsammans med två diakoner från Bangkok, eftersom vi tänker att det är bättre att vara fler vid detta vårt första besök. Vi kommer till ön ungefär kl halv nio på kvällen, båtresan har tagit en halvtimme.

Redan i slutet av september är det mängder av besökare.
Redan i slutet av september är det mängder av besökare.

Det första som möter oss är att det kostar ytterligare lite pengar att gå in i själva staden. Vi betalar och får ett armband till bevis. Sedan är det bara att gå in i staden. Det visar sej vara smockfullt, trots att säsongen i Thailand inte kommit igång än.

Vi går igenom staden ner till stranden. Vi blir positivt överraskade när vi kommer fram till stranden. Partyt visar sej vara mycket mer än att bara dansa och dricka alkohol. Vi möter gycklare och utmanare, dansare och kyrkor, sovavdelning, pensionärer (!) och badare i en salig röra. Det närmaste jag tänker på är Piratens skildringar av Kiviks marknad.

 

Ingen i kyrkgänget antog utmaningen...
Ingen i kyrkgänget antog utmaningen…
...vilket givetvis beror på att priset bestod av Thailändsk Whisky, och det dricker vi inte.
…vilket givetvis beror på att priset bestod av Thailändsk Whisky, och det dricker vi inte.

Vi äter, dricker, ”fältar” pratar med svenskar, pratar med sydafrikanska kyrkan (som av någon för oss okänd orsak bestämt sej för att evangelisera just här), tittar till sjukavdelningen, får ont i öronen osv osv.

En evangelikal kyrka från Sydafrika pratar, lyssnar och välsignar alldeles gratis.
En evangelikal kyrka från Sydafrika pratar, lyssnar och välsignar alldeles gratis.
Sovavdelningen i början av kvällen, dvs före midnatt.
Sovavdelningen i början av kvällen, dvs före midnatt.
Samma sovavdelning lite senare.
Samma sovavdelning lite senare.
Emma säljer hinkar med spritflaskor...
Emma säljer hinkar med spritflaskor…
...exakt vad Soso säljer lyckades vi inte ta reda på.
…exakt vilka drinkblandningar SOSO säljer tog vi inte reda på.
Dansare på stranden...
Dansare på stranden…
...fler dansare på stranden.
…fler dansare på stranden.

Med ålderns rätt tar vi första båten hem. Partyt har kommit igång, men vi har sett nog vid vårt första besök. Vi kommer tillbaka. Då kommer vi att ha ett annat upplägg. Vi kommer att satsa ganska mycket på att vara där dagen efter full moon partyt har varit. Vi är överens om att vi antagligen kommer att göra mest nytta då. Vid tre på morgonen är vi hemma igen. Dom flesta från partyt på ön är helt säkert inte hemma vid den tiden…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *