Om att vissa inte borde åka på semester…del två.


Vid ett tillfälle ringde en orolig mamma från Sverige. Hon hade inte lyckats få kontakt med sin dotter sedan ’sist hon skickade ner pengar’. Nu var hon mycket orolig. Tydligen hade dottern stuckit från ett hotell utan att betala sin räkning. Hon visste inte var dottern befann sej. Nu hade dottern inte ens pengar till mat och vatten…

Jag kopplade rätt snabbt ihop just detta samtal med samtalet från ett hotell dagen innan. En mycket arg och besviken hotellchef hade ringt och sagt att en svensk medborgare hade druckit mycket alkohol och troligen också använt droger. När polisen hade kommit till hotellet hade hon inte varit där. Den svenska medborgaren hade helt enkelt tagit sina saker och stuckit.
Denna person ringde till oss samma dag. Hon menade att hon måste få pengar av oss. Jag svarade som vanligt att vi inte har den möjligheten. Varpå hon skrek att nu skulle hon ta livet av sej och la på luren…

Några dagar senare fick vi ett mejl från mamman igen. Hon hade nu lyckats nå dottern och via swisch skickat ner mer pengar, denna gången till en restaurangägare. Så nu skulle det nog gå bra, hoppades hon. När den resande dottern enbart hör av sej till sin mamma i samband med att hon vill ha mer pengar får vi dock samma känsla hela tiden: ett söndercurlat barn som inte blivit vuxet är ute och reser. Fullständigt fri från ansvarskänsla.

2 kommentarer

Anna säger
4 april 2016 – 11:05

Men oj vilken förhastad slutsats. Hoppas jag missförstått. Vad tyder på att det är ett "söndercurlat" barn. Har det inte alltid funnits människor som gått vilse i livet? Vad vet väl vi vilka vägar hon har gått. Verkar som hon fastnat i drogberoende, beror det på curlade? "Ni skall icke döma"

prasteniparadiset svarar
12 april 2024 – 08:16

Hej Anna, ursäkta sent svar, det har inte fungerat som det borde med redigeringen.
När jag skrev att jag uppfattade den unga kvinnan som ’söndercurlad’, menade jag att hon tycktes mej enormt bortskämd. Hon spelade ut folk mot varandra och tog inget ansvar för sina handlingar. Hon tillbringade ungefär en månad i Asien, sedan åkte hon hem till Sverige. Hon fick pengar skickade till sej av sin mamma, men hon hörde aldrig av sej till mamman annars. Även om jag talar i egen sak, är det min uppfattning att man bör höra av sej betydligt mer till sina föräldrar än vad denna kvinna gjorde. Och framförallt i fler situationer än när man bara vill ha pengar.
Mvh Erik

Anna Stouvenel säger
5 april 2016 – 09:49

Vi har tydligen inte alla samma uppfattning med det här att resa, dvs uppleva andra kulturer och interagera med lokalbefolkningen. Sedan undrar jag hur mânga det är som reser utan reseförsäkring?

prasteniparadiset svarar
12 april 2024 – 08:16

Hej Anna,
det är svårt att säga hur många som reser utan försäkring. Det enda jag vet är att det är på tok för många. Oavsett hur länge man ska vara ute anser jag att det är väldigt viktigt med en bra försäkring.
Mvh Erik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *