Avslutning del ett


 

Ibland har vi varit mycket folk...
Ibland har vi varit mycket folk…

Efter att ha firat mässa i Prästbostaden varannan onsdag hela säsongen, avslutade vi nu. Det är alltid spännande att fira mässa, eftersom man aldrig vet hur många som kommer. Eftersom vi till viss del är en turistkyrka, kan det komma in ett gäng som ’hört talas om’ att det nu är mässa här. Det är en del av charmen med att arbeta som vi gör.

 

Som mest har vi varit 32 stycken i vår lilla gudstjänstlokal, som minst nio. Nu är högsäsongen över och dom allra flesta turister har lämnat Phuket. Det har också många longstays gjort, man åker till arbete i Sverige. Det är en märklig känsla att inse att högsäsongen är över redan i slutet av april. Samtidigt har vi klart i minnet hur intensivt (och givetvis roligt!) det faktiskt kan vara när det är många turister och longstays här.

 

Nu laddade vi för säsongens sista mässa...
Nu laddade vi för säsongens sista mässa…

Vi har fått frågan vad vi ska ägna oss åt när turisterna inte kommer och longstays har åkt hem? Det innebär inga större problem. Vi kommer att hinna gå på hembesök, planera nästa säsong, fira högtider som t.ex. Valborg, svenska nationaldagen, midsommar, lägga nästa års budget, ha personaldagar, ta ut lite kompledigt, åka runt till hotell och restaurangägare och se om vi kan fördjupa samarbetet, lämna bilen till service, besiktiga bilen mm mm. Även lågsäsongen har sin charm 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *