Avslutning del två


Svenska bageriet i Kammala
Svenska bageriet i Kammala

Varje månad under säsongen har vi träffats på ett litet svenskt bageri i en ort som heter Kammala. På orten bor många svenska longstays, här finns också flera stora svenska charterhotell. När vi ville försöka komma i kontakt med svenskar på orten skulle vi försöka hitta ett klatschigt namn.  Vi valde namnet ”kyrkkaffe”… Så tråkigt att det antagligen är intressant. Trevligt nog har det kommit ganska många människor och velat prata bort en stund med oss. Vi bjuder på kaffe och kanelbulle (efter viss diskussion införde vi också påtår) Samtalsämnen är mycket varierande. Man hinner en hel del på två timmar, ändå känns det nästan alltid för kort?!?

Den glade bagaren i Kammala...pratar helst om Rockenroll.
Den glade bagaren i Kammala…pratar helst om Rockenroll.

Människorna som kommer vill prata om allt möjligt, vi trivs. Bagaren själv pratar helst om rock’n’roll… han menar att det är enormt få som trivs med det samtalsämnet. Efter snart två år här håller jag med honom. Vi pratar om Ritchie Blackmoores gitarrsolon, SAGAS utveckling som grupp, hur bra Genesis egentligen var, olika versioner av Beatlesklassikern I am the walrus mm mm, dvs viktiga saker som inte får slarvas över.

 

Smoke on the water? Idas sommarvisa? Den blomstertid nu kommer? Många alternativ :-)
Smoke on the water? Idas sommarvisa? Den blomstertid nu kommer? Många alternativ 🙂

Precis bredvid ligger en svensk skola. Påfallande ofta kommer skolbarnen och tittar in. Vi sjunger en stund tillsammans, sångerna varierar mellan Idas sommarvisa och Smoke on the water.

028
Nattvardsgåvor, fantastisk altartavla i bakgrunden

gitarrerik kammala 030

I samband med att det var sista gången bestämde vi oss också för att fira mässa på stranden. En fantastisk stund för oss som var med, en altartavla som är svår att överdriva hur vacker den är, vinet (alkoholfritt) och brödet som skickas runt…

På något sätt kändes den dagen som väldigt nära Basic kristendom…

En kommentar

Lena säger
1 maj 2016 – 02:29

Tack kära Eriik o Anna för en fantastisk dag här i Kamala <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *