Om mej och bloggen

Jag heter Erik Stenberg Roos, jag arbetar som präst i Svenska kyrkan i södra Thailand. Under sommaren 2015 har en svensk film vid namn ‘Prästen i paradiset’ gått upp på biograferna. Den är till stor del inspelad där vi i Svenska kyrkan arbetar och rör oss. Jag tyckte filmen var rolig. Jag uppfattar filmen som varande lika delar komedi och parodi över hur vi arbetar. Enligt vår uppfattning är den dock inte speciellt lik det vi ser i vår vardag.

Tanken med den här bloggen är att beskriva hur vi som arbetar i Svenska kyrkan i södra Thailand har det i vår vardag. ‘Vi’ är i det här fallet två personer. Min fru Anna är assistent, socionom och kurator, jag är präst. Att få vara präst och kyrka i paradiset är fantastiskt. Vi trivs varenda dag på jobbet.

Paradiset och att få arbeta där är dock inte enbart enkelt. Alla som har läst om paradiset i bibeln vet, att en av dom mest kända figurerna i berättelsen är en orm. Ormen symboliserar mycket av det som går fel och inte fungerar.

Att blogga om vardagen i södra Thailand kommer att innebära fantastiska berättelser om lyckliga människor. Bloggen kommer också att innehålla berättelser om människor som inte har det bra. Det skulle inte vara ärligt att bara skriva om hur bra allt går.

Samtliga människor som finns med i berättelser där något har fungerat mindre bra är maskerade till oigenkännlighet.

Välkommen att läsa!

2 reaktion på “Om mej och bloggen

1. Hej Erik!Ligger på ett hotellrum på Koh-lanta och läser om dig och ditt uppdrag här nere,blir både rörd och tagen av dina berättelser men även glad och får mig ett och annat gott skratt.Tillbringar en månad här i Thailand tillsammans med min sambo vi luffar runt mellan olika orter och öar.Vad som berör mig extra mycket är engagemanget med AA då både jag och min sambo är alkoholister. Min sambo alltså har sex månaders nykterhet och jag har fyra.Innan vi lämnade Phuket för vidare färd till Koh-lanta besökte vi fyra AA-möte det blev Phatong, Phuket Town, och vid två tillfällen i Karon.Ett sånt fint och härligt mottagande vi fick jag blir rörd vid tanken.Efter mötena gick vi tillsammans med övriga mötesdeltagare ut och åt middag pratade och skrattade och det var lätt att känna gemenskapen som så generöst flödade.Underbart att så långt hemifrån ha möjlighet att gå på AA-möten här och få den boost och stor portion andlighet som mötena ger oss.För precis ett år sedan var vi i Phuket vi firade min femtioårsdag där.Det var mycket trevligt men vi var salongsberusad för att inte säga kraftigt berusade emellanåt i femton dagar.Därför är det så underbart idag att kunna ta in alla intryck och upplevelser som resan hitintills har gett oss med alla sinnen i behåll och närvaro.Vill tacka dig för ditt engagemang din närvaro ger trygghet åt så många här som i svåra stunder,situationer behöver din hjälp. Ha det så bra och tack för intressant information och läsning. Mvh B.S.

• Tack, nu blev jag glad! Jag håller med om att AA har en helt fantastiskt gemenskap här nere. Vi jobbar ganska tätt med dom, den hjälpen betyder mycket för oss. Allt gott till er båda och njut av semestern!
      mvh
      Erik