Apr 16

Vår

Nu kan man ana att värmen är på väg, kanske hettar det till i studierna också när kurser skall avslutas och uppgifter lämnas in. Varför inte ta en paus och besöka en gudstjänst. På Östersunds församlings hemsida hittar du mer info om var när hur.
www.svenskakyrkan.se/ostersund

Sep 18

Mässa och en massa annat

Så har det börjat rulla på, imorgon ses vi i stora kyrkan kl20:00 för att fira mässa i Taizéton, till helgen ger några själar sig ut på en pilgrimsvandring i Ansättfjällen. Några hugade har redan anmält intresse för Söndagsmiddag den sista söndagen den här månaden men det finns rum för fler. Tjoho vad det går undan, snart är det jul.

Sep 4

Hej och välkomna alla nya!

Som några kanske redan märk så har Karin slutat och jag Johannes börjat. Jag liksom många andra är alltså nya på campus så hej och välkommen är väl på sin plats. För den som är nyfiken på vem jag är så kommer jag att finnas med på Intromässan i morgon.

Väl mött i den som känner oss bäst!

Mar 8

Tack och hej

Nu säger jag tack och hej.

Jag slutar min tjänst nästa vecka och kommer att börja som kyrkoherde i Åre församling. Kanske dyker jag upp i bloggform därifrån. :-)

Jag önskar er allt gott!

Nu ska jag gå till Gamla kyrkan för att fira gudstjänst på Internationella kvinnodagen.

/Karin

Feb 23

Nedräkning

Jag ska snart sluta som studentpräst i Östersund.

Söndag 4 mars har jag min avskedspredikan, och min sista arbetsdag gör jag fredagen 16 mars.

Det är en hel del sorg i detta. Många hejdå till människor jag verkligen tycker om. Studenter, andra församlingsbor, arbetskamrater… Och också ett hejdå till ett sammanhang jag trivts väldigt bra i.

Men allt har sin tid. Nu ska jag bli kyrkoherde i Åre församling, och det ser jag fram emot!

Glädje och vemod i samma andetag.

Allt gott!

/Karin

Feb 13

Taizémässa

Varje onsdag firar vi nu Taizemässa i Stora kyrkan här i Östersund klockan 20.00.

Vi samlas omkring nattvardens mysterium; brödet och vinet. Liksom gudstjänsterna i Försoningskyrkan i Taizé är detta en mässa färgad av enkelhet och stillhet. Vi upprepar de enkla sångerna, så att de får sjunka in i medvetandet och formas till hjärtats bön. Vi lyssnar till  bibelordet och ger plats för tystnaden att tala till oss.

Du är varmt välkommen!

 

/Karin

Feb 7

Ljuset bär oss

Jag ser hennes händer framför mig. Den gamla kvinnans händer. Varma, mjuka och märkta av år. Hur hon sträcker fram sina händer för att ta emot och hålla det lilla barnet. Hon som väntat ett helt liv. Maria och Josef som kommit till templet för att bära fram den älskade, det nyfödda barnet. Hur Hanna står där med barnet i sin famn. Och ser. Förstår. Hoppet, ljuset, kärleken bär hon just där och då i sin famn.

Ylva Eggehorns ord:

Barn och stjärnor föds i mörker,

utan skydd av våld och vapen.

Mitt i mörkret bjuder livet oss

att växa som en låga.

Ljuset bär oss, Gud är nära

i ett litet barn som ser oss.

Sv ps 744:1.

Jan 25

Student ski week

Just nu pågår som mest Student Ski Week i Vemdalen. Det är studenter från Mittuniversitetet som inbjuder andra studenter att komma med och åka skidor om dagarna och umgås om kvällarna. Olika events i backarna, after ski med liveband, pianobar ända fram mot småtimmarna… Runt 2000 studenter är samlade.

Vi från Studenthälsan var med från måndag till tisdag. Helene, studentsjuksköterska från Campus Östersund, Mats, studentpräst, Sundsvall och jag. Vi var med, försökte hålla till där studenterna var, men var betydligt mer kvällströtta än de flesta … Tanken var att finnas på plats om något allvarligt skulle hända, eller helt enkelt om studenter skulle behöva prata med någon. Någon som  har  tystnadsplikt.

Vi hoppas att de studenter som är med, får fina dagar med mycket skidåkning och frisk luft, mycket skratt och prat, och många nya kontakter.

/Karin

Jan 19

Idag börjar vi

Välkomna till meditation! Idag börjar vi.

I Hus G, våning tre, i Stilla rummet, möts vi för en stunds tystnad, stillhet, samling.

Att i tjugo minuter stilla sig, låta tankarna lugna ned sig en aning, lämna bruset, stressen och kraven.

Ingen föranmälan krävs, inte heller några förkunskaper. Det kostar ingenting.

Välkomna idag torsdag 19 januari kl 16-16.10!

/Karin.

Jan 12

Mötas och skiljas

Nu är tid för att mötas och skiljas…

Många är de studenter som nu gjort sin tid här på Mittuniversitetet, och nu drar vidare. Ytterligare studier någonstans, resor, jobbsök… In i något nytt, hur som helst. Kan bara önska lycka till och Guds välsignelse i allt som ska ske.

Och många är de  som nu påbörjar sin utbildning. Som precis i dagarna står inför allt det nya. Ny stad, nytt hem, nya vänner, nya utmaningar, nya svårigheter, nya glädjor… Jag har mött några idag. Från Frankrike, Sydafrika, Nederländerna…

”Se, jag gör allting nytt”, kan vi läsa i Uppenbarelseboken i Bibeln. Och så är det ju. Ingenting är statiskt. Livet är ständig förändring, rörelse.

Allt gott önskar jag dig där du står just nu!

/Karin