Bibeln som pictogram


Foto: BibleEmoji
Foto: BibleEmoji

Nja, det var kanske inte riktigt sant – men nu har bibeln kommit skriven med emojis. Det vill säga de där små bilderna och figurerna som många använder när man skriver sms och andra korta meddelande i sociala medier.

Läs The Guardian ”The Emoji Bible has arrived … and has yet to declare it ” >>

Tidningen Dagen: Emoji-bibeln ska locka nya läsare>>

Nå, behövs det verkligen en ny bibelöversättning? Och är det inte bara en massa strunt att använda så kallade ”emojis”-bilder?

Nej, det tycker inte jag. Skaparna av emojis-bibeln säger själva i en intervju att de hoppas att denna bibeln skulle locka helt nya läsare. Och jag tänker att det skulle kunna innebära att bibeln blir läst av de som kanske aldrig läst bibeln förut.

Jag vet en präst som använde seriebibeln i sin konfirmandgrupp. Jag tycker det är fullständigt lysande. Om det får ungdomarna att läsa bibeln och ta till sig berättelserna så är det väl mycket bättre än att försöka få dem att läsa en bok på ett språk de inte kan ta till sig och i ett format som är kompakt.

Bättre att väcka intresse och ge tillfälle att kunna gå vidare!

Emojis-biblen kan laddas ner från Itunes (29 kr)

/Carina Etander Rimborg
kommunikatör

En kommentar

Emmy säger
18 juli 2016 – 04:36

I agree that instant access to eBooks make them really popular, we do8n1&2#7;t have the patience these days to wait to get it in print (and why should we, I guess?) Ben recently posted..How Much Content Does Your Blog Need?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.