Himmelska toner


036 037Jag har haft förmånen att få vara med på nordiska Kyrkomusiksymposiet i Göteborg som ägde rum i helgen. Det har varit spännande föredrag, föreläsningar, konserter, gudstjänster och allmänt nätverkande. Otroligt kreativt och roligt.

Och jag tror det är så här nära man kommer den himmelska sången på jorden. På avslutningsgudstjänsten som var i Vasa kyrka, sitter vi 1200 människor och sjunger. Alla sjunger! Det var som om taket lyfte sig. Så här tror jag det är i himlen!!! När den himmelska lovsången stiger till Gud.

Det är väl därför man mår så bra när man sjunger. Därför att man får en del av Guds egen ton i sitt eget hjärta. En ton som bär och lyfter varje dag.

Sjunger du inte redan i en kör så våga pröva! Vi har flera olika kyrkokörer i våra kyrkor på Tjörn. Det finns någon som passar dig. Jag lovar att du inte blir besviken.

https://www.svenskakyrkan.se/tjorn/musik-och-korer

Sen har jag också fått mitt ett gott skratt när det på Twitter och Facebook under helgen har cirkulerat en väldigt roligt hashtag #närduvarigbg . Det är medarbetare i Svenska kyrkan som har skojat med kyrkomusikerna och berättat vad de passat på att göra i församlingen när musikern inte var hemma. Jag tycker den har varit hysteriskt rolig.

https://twitter.com/settings/widgets/new/search?query=%23n%C3%A4rduvarigbg

Och så här glada var vi efter en av gudstjänsterna.

kyrkomusikersymposium-004
Barbro Wiskari (Valla), Carina Etander Rimborg, (kommunikatör), Susanne Klemets, (Klövedal) och Görel Forsström (Rönnäng).

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.