Allhelgona #taenminut


facebook-cover-photo-ta-en-minut-2

 

Till helgen firar vi allhelgonahelgen. Den helgen som vi alldeles särskilt minns och kommer ihåg nära och kära som lämnat jordelivet.

Trots att det ibland kan vara många år sedan det hände så är det inte sällan årsdagar eller allhelgonahelgen som väcker upp minnena igen. Och det är fint. Det är bra att få komma ihåg, att få minnas bra och fina stunder tillsammans. Kanske ibland även de jobbiga stunderna som man fick dela. Men att då få lämna dessa tankar och stunder hos Gud, kanske tända ett ljus och sedan få gå vidare, kan hjälpa livet bli lättare.

Under den här veckan så brukar många besöka sina familjegravar. På våra kyrkogårdar på Tjörn kommer det att finnas möjlighet att gå in i församlingshemmet och ta en kopp kaffe. Det kommer också att finnas personal om någon vill tala en stund. I kyrkorna finns möjlighet att gå in och tända ljus. Och på fredag och under helgen kommer vi att fira gudstjänster där vi också särskilt minns de som har lämnat oss under det gångna året.

https://www.svenskakyrkan.se/tjorn/allhelgonahelgen

Om du inte har möjlighet att besöka din familjegrav så kan du gå in och tända ljus virtuellt via Svenska kyrkans bönesida på deras webbsida.

https://be.svenskakyrkan.se/#/

Klövedals kyrkogård. Foto Owe Berntsson.
Klövedals kyrkogård. Foto Owe Berntsson.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.