Vi får aldrig glömma!!!


 

Faximil från sr.se
Faximil från sr.se

Nyheterna på radion i morse berättar att det är minnesdagen för förintelsens offer efter andra världskriget. Det har öppnat en helt ny webbsida, där skolungdomar kan ta del av levande berättelser från överlevare från lägren.

Läs och lyssna på nyheterna här>>

Det finns lite olika material på olika webbsidor. Dels är det Svenska kommittén mot antisemitism och rasism (som berättas om i nyheterna) sen är det även webbsidan Levande historia som samlar många berättelser och folkmord och övergrepp.

http://skma.se/

http://www.levandehistoria.se/

Där finns en massa material om förintelsen i samband med andra världskriget. Men där finns också material om övergrepp och förintelser som skett senare som till exempel i Rwanda.

Vi får aldrig glömma – och vi måste berätta! Vi måste hålla historien levande och vi måste komma ihåg. Utan historien så blir vi rotlösa.

Och framför allt så måste vi som kristna stå upp för alla människors lika värde! Vi måste vara ett salt i världen och ett ljus i mörkret och vi måste alltid, alltid – med Jesus blick – se den enskilda människan och hennes värde. För det sker fortfarande, mitt framför ögonen på oss, övergrepp och skiljande mellan människa och människa.

Gode Gud hjälp mig, att med din blick, se och hjälpa min medmänniska!

/Carina Etander Rimborg
kommunikatör

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.