Idag kommer Petrus i din brevlåda


… ja, det vill säga förutsatt att du bor permanent på Tjörn alltså. Men då ska Petrus komma i din brevlåda i dag.

Petrus 2016 och nr 1 2017. Foto Carina Etander Rimborg
Petrus 2016 och nr 1 2017. Foto Carina Etander Rimborg

Så här skriver jag i Petrus på ”…å andra sidan…”

”Ordet reformation är dubbeltydigt och går i två riktningar. Dels betyder det att återställa något till sitt ursprung, dels betyder det att omforma något för framtiden. Ordet rymmer både att restaurera och renovera”.

Så skriver Cristina Grenholm i artikeln om Martin Luther. Och lite är det så vi har gjort med Petrus inför det här året. Omformat för framtiden, restaurerat och renoverat.

Du sitter nu med en Petrus i nytt format, med fler sidor och förhoppningsvis mycket intressant läsning framför dig.

2017 är ett särskilt år i Svenska kyrkan. Dels uppmärksammas Martin Luther och reformationen under året. I år är det 500 år sedan han spikade upp sina nittiofem teser på kyrkporten i Wittenberg, som fick till följd att katolska kyrkan splittrades och protestantismen startade. Läs mer om reformationen på sidan 6.

Dels är det kyrkoval 17 september 2017. Då får alla medlemmar, som fyller 16 år senast på valdagen, vara med och rösta på vem som ska vara förtroendevald och ta ansvar i kyrkofullmäktige, stiftsfullmäktige och kyrkomöte. Om detta kan du läsa mer på sidan 26.

Dessutom är det biskopsval i höst i Göteborgs stift. Om knappt ett år kommer den valda biskopen för stiftet att vigas i Uppsala domkyrka. Redan nu och fram till midsommar kan alla medlemmar lämna förslag på vem de vill se som biskop. Hur det valet går till och hur tidsplanen är återkommer vi till i kommande nummer.
www.svenskakyrkan.se/goteborgsstift-/forslagslada

Jag önskar dig trevlig läsning av vår nya Petrus.
Carina Etander Rimborg
kommunikatör

Om du inte har fått Petrus i brevlådan men ändå vill ha en så kan du ta dig till en av våra kyrkor, så finns det en tidning där. Eller så hör du av dig till pastorsexpedtionen eller mig så löser vi det. Eller så läser du den här på ISSUU.

http://https://issuu.com/svenskakyrkantjorn/docs/nr_1_2017_5_april

https://www.svenskakyrkan.se/tjorn/petrus

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.