En del av något större


Svenska kyrkan Tjörn är en del av den stora världsvida kyrkan. Det märks bland annat genom de insamlingar som vi gör till våra olika projekt i världen genom internationella arbetet. Och också påtagligt nu när vi har gästbesök från Lutherska kyrkan i Tanzania när Msomi och Acton är hos oss hela maj.

Luther 500 år av reformation 2017

Den lutherska kyrkan kommer i veckan att samlas i Namibia för att samtala om tre ämnen  ”Frälsningen – inte till salu”, ”Människan – inte till salu” och ”Skapelsen – inte till salu”. Svenska kyrkan finns givetvis med och vi kan alla  följa med under mötet via olika rapporteringar.

Att få träffas, fira gudstjänst, be tillsammans och läsa bibeln – det är viktigt. Det är också viktigt att få dela glädjeämnen och svårigheter i de lokala sammanhangen. Lutherska världsförbundets medlemskyrkor ”bekänner tron på en treenig Gud, är samstämmiga i förkunnelsen av Guds ord och förenas i prediko- och nattvardsgemenskap”.

Så här står det om mötet i Namibia på Svenska kyrkans intranät>>

Världens lutheraner möts i Namibia

I veckan samlas 800 deltagare från 145 medlemskyrkor när Lutherska världsförbundet, LVF, håller generalförsamling i Namibias huvudstad Windhoek. En höjdpunkt blir firandet av reformationens 500-årsminne på en fotbollsstadion med plats för 10 000 personer.

Huvudtema för 2017 års generalförsamling är ”Befriad av Guds nåd”, med tre underteman: ”Frälsningen – inte till salu”, ”Människan – inte till salu” och ”Skapelsen – inte till salu”.

Lutherska kyrkor i olika delar av världen har i förväg formulerat budskap utifrån frågor som är särskilt angelägna i deras olika sammanhang.

Mötet kommer att livestreamas på LVF:s webbplats.

På svenskakyrkan.se kommer rapportering i text, bild och film via de svenska delegaterna.

/Carina Etander Rimborg
kommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.