Var inte rädda


Hopp! Foto Jim Elfström IKON
Hopp! Foto Jim Elfström IKON

”Var inte rädd” nämns i bibeln många, många gånger. En del säger att det är över 400 gånger, andra att det är 365 (en för varje dag). Det vi kan konstatera är att det är många.

Ytterligare en dag där vi vaknar upp till nyheten om att människor dött och blivit skadade i ett bombdåd. Denna gången i Manchester. Kyrie eleison – Herre förbarma dig!

Men det händer varje dag. Varje dag bombas det, skjuts det, våldtas det och kränks människor över hela vår jord. Det pågår krig och elände på många, många ställen.

”Var inte rädd” – så säger ängeln Gabriel när han möte Maria och berättar för henne att hon ska få bli mamma till Jesus. ”Var inte rädda” säger Jesus när han uppmuntrar lärjungarna i Matteus-evangeliet. Han säger inte att de ska slippa ifrån något, men han säger att de inte ska vara rädda.

Att få bära Jesus i sitt hjärta, att veta att Jesus älskar mig mer än något annat och bryr sig om mig kan bära mig långt. Att försöka se andra människor med Jesus ögon kan också hjälpa mig igenom svårigheter. Jag behöver inte bära saker själv, jag behöver inte stå ut, men jag kan bli buren.

Ett av mina bibelord som jag tycker mycket om är 1 Kor 10:13.

”Era prövningar har inte varit övermänskliga. Gud är trofast och skall inte låta er prövas över förmåga: när han sänder prövningen visar han er också en utväg, så att ni kommer igenom den.” (1 Kor 10:13)

 

Var inte rädd!

/Carina Etander Rimborg
kommunikatör

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.