En stjärnspäckad afton


På min anslagstavla sitter hundratals klisterlappar i olika färger, en del har trillat ner, andra är oläsliga, några är tydliga med namn i feta versaler. Allt handlar om att försöka bygga en konferens…

Den 26-27 april är det premiär för Samhälle & Existens – en konferens i korsvägarna mellan politik, kultur, media och teologi. Allt äger rum i centrala Malmö i närheten av Malmö C – på Slagthuset, S:t Petri kyrka, Kyrkans hus och Malmö högskolas nybyggda vackra hus Niagara.

De färskaste namnen på de medverkande är konstnären Elisabeth Ohlson Wallin som bland annat ska tala om helighet som upprör. Dramatenskådespelarna Stina Ekblad och Ewa Fröling kommer att recitera dikter, liksom poeten – den svenska mästaren i Poetry slam – Simon Matiwos.

Nadin Al Khalidi och Gabriel Hermansson spelar och sjunger på Kulturaftonen, liksom Irma Schultz Keller och Hans Kennemark. Väldigt olika stil och musikinriktning och det gillar jag. Det blir en stjärnspäckad afton!

Kakan Hermansson leder kvällen och hon kommer bland annat samtala med Bengt Kristensson Uggla och Elisabeth Ohlson Wallin om tro, konst och drivkraft. Och Ewa och Stina kommer tillbaka även på kvällen och framför några monologer, eller kanske dialoger och dikter naturligtvis.

Jag tror detta blir spännande och ser mycket fram emot dagarna och inte minst denna kulturafton på Slagthuset.

När det gäller storföreläsningarna första dagen vill jag nämna att det kommer att bli ett samtal mellan kultur- och demokratiministern och ärkebiskopen kring temat Religion som utmaning och resurs, hot och möjlighet.

Kulturskribenten Per Svensson talar under rubriken: Kan religion vara en privatsak? och KG Hammar under rubriken: Religion som fredsbyggare och krigshetsare – när? var? hur?

Och det händer mycket, mycket mer… Det blir två fullmatade dagar den 26-27 april i Malmö.

Skynda att anmäla er! Det är exakt 20 dagar kvar tills anmälan stänger och det finns ett begränsat antal platser kvar, som det brukar heta… Varmt välkomna!

Se mer: http://svenskakyrkanmalmo.se/om_oss/samhalle_och_existens/seminarier-samhalle-existens/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *