Minnen från gamla skolan


svarta tavlan

Med den gamla skolan är många minnen förknippade. På rasterna brukade vi sparka boll, men då måste vi för det mesta vara på landsvägen, för den gamla skolan hade ingen ordentlig lekplan. då det kom en bil eller folk efter vägen måste vi stanna bollen och det tog ju någon minut av den dyrbara tiden. Det fanns också många björkar på gården, så man fick inte alltid bollen dit man ville….

Ibland brukade vi vara på vedkastarna i vedboden eller springa på åsarna där och leka sur. Det var spännande för man kunde halka ner. (Erland, klass 7)

Gamla kyrkan sedd ovanifrån 2Flygfoto över gamla kyrkan

I skolträdgården fanns det gott om äppleträd, av vilkas frukter vi fick njuta på höstarna. Vi fick ett äpple var varje frukostrast, så länge det räckte, och det var åtskilliga veckor…(Thore, klass 7)

Klassrum

I den gamla skolan var det inte så roligt att gå som det är i den nya. Trots att vi eldade ordentligt i de stora, svarta kaminerna, så var det ibland så kallt, att vi måste ha våra kappor på oss inne. En gång minns jag att vi var utan lyse. då fick vi flytta ihop bänkarna två och två, och så ställde vi ett ljus på ena bänken. Det roligaste vi hade var sista dagen före jullovet. Då brukade vi får choklad och bullar. Vi fick också påsar, som innehöll ibland apelsiner, ibland äpplen och som utdelades av några jultomtar. Tidningen Blåklint brukade vi också få. Sedan hade vi långdans. Den gick genom alla skolsalarna och upp på vinden. Därifrån ned för trapporna och ut på gården, där vi dansade runt julgranen, som var rest där. (Eivor, klass 7)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *