De första brudparen i Tavelsjö nya kyrka


brudpar första, Tage Burstedt och Carin Fredriksson påskafton 1965

Som första brudpar i Tavelsjö nya kyrka vigdes på påskafton 1965 Nils Tage Valter Burstedt och frk Karin Ull-Britt Fredriksson. Båda från Umeå stadsförsamling. Brudnäbbar var Susanne Burstedt och Leif Persson båda 3,5år.

Alla hade varit till frisören och gjort sig fina och klätt upp sig, även barnen. I bilen på väg till Tavelsjö så fick brudnäbben Susanne tag i en rattmuff som hon glatt körde över huvudet några gånger, därav den något fluffiga frisyren.

Brudpar Anna och Harald Peterson 15 maj 1965

Nästa brudpar ut, var Anna och Harald Peterson. Det gifte sig den 15 maj 1965.

Den 17 juli 1965 var det bröllopsyra i Tavelsjö kyrka. Då gifte sig inte mindre än fem par på samma dag!

Trippelbröllop i nya kyrkan

Trippelbröllop hör inte till vanligheterna, men denna dag stod Tavelsjö kyrka värd för ett sådant. Det var fr.v. Anita och Alf Rosén, Margareta och Gösta Åhrén och Eva och Bernt Eriksson som gav varandra sina löften. Detta var även Margaretas 25-årsdag.

 

Brudpar Birgitta och Kjell Nordström 17 juli 1965

Det fjärde brudparet var Kjell och Birgitta Nordström.

Det femte brudparet vet vi inte mycket om, men vi tror att de hette Mats och Louise Sandström.

3 kommentarer

Margareta Åhrén säger
3 december 2016 – 03:54

Här sitter jag nu i ett för mig nytt hem beläget i Gästrike Hammarby, utanför Sandviken. Jag blickar tillbaka på vårat bröllopsfoto som togs på vår fantastiska bröllopsdag den 17 juli 1965. Det var min 25 års dag. Solen lyste från klarblå himmel och mina nya släktingar från Småland var med . Våra resp. makar är sedan några år borta men vi har alla haft fantastiska liv tillsammans. Jag och min make har varit bosatta i södra Sverige det mesta av tiden. Tavelsjö och byn Skärträsk har alltid funnits i mitt hjärta Jag hoppas att jag än en gång orkar åka till mina syskon som fortfarande bor i Umeå och får se Tavelsjö Kyra igen . Hälsningar från Margareta Åhrén

josefin svarar
5 december 2024 – 08:16

Hej Margareta!
Vad roligt att du hittat vår blogg!
Vilka fina, vackra minnen att se tillbaka på så här i mörka december. Min arbetskollega berättar
för mig att Skärträsk är en fin by, hennes fd man brukar åkrarna där. Hoppas att du orkar komma
hit upp till Tavelsjö igen. Titta gärna in på en kopp kaffe!
Vänliga hälsningar,
Josefin Nyström
Tavelsjö församling

Margareta Åhrén säger
16 februari 2017 – 10:24

Hej Josefin
Jag vill verkligen komma upp till mina kära hemtrakter igen. Jag har ju mina fem syskon där. Det går ju tåg så det får bli en resa i sommartid . Tavelsjö gör namnet rättvisa.
Kära Hälsningar från hon som hamnade lite för lång bort
Kram Margareta

Margareta Åhrén säger
15 juli 2022 – 02:48

Hej igen Här sitter jag i mitt hem nere i G-Hammarby.. Jag har varit i kontakt med min syster Barbro som varit i Skärträsk med vår broder Kjell-Ove och Systern Eva Det blev en chock att se det gamla barndomshemmet som för mig alltid varit i mitt hjärta.. Men det är bara att acceptera att vi är olika och vi värdesätter på olika sätt saker o ting. Jag hade förmånen att med min fam. få återse mina syskon på min födelsedag år 2020. Då levde min kära syster Anita som gifte sig med Alf och vår kära broder Anders.. De gick båda bort förra året.. Jag har många fina minnen från Skärträsk och Tavelsjö och dem får jag ha kvar Många Hälsningar från Margareta till alla som känner mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *