Okt 28

Att åka på läger

Tänk vad spännande det är innan ett läger; förväntningar, pirr i magen men även lite osäkerhet. Vad kommer vi att göra? Kommer vi att hålla sams? Måste jag vara på ett visst sätt? Vågar jag sova borta?

Andakt på konfirmationsläger

Att åka på konfirmandläger brukar vara det som man minns allra mest från sin konfirmationstid. Jag kommer fortfarande ihåg hur kul jag själv hade det och vad mycket som hände. Visst är det svårt att förklara riktigt hur det är och vad vi gör så jag låter en tidigare konfirmand få göra det:

Glädjen för oss just nu är att umgås och skratta tillsammans här.
Vi har haft drama och lekar. Ja, vi har haft roligt utan tvekan.
Glädje är gemenskap med familj och vänner.
Eller när man ler och känner.
Att visst är livet perfekt ibland, som nu, vi har knutit nya vänskapsband.
För oss är glädje när man gör det man vill.
Vi har haft så roligt, man kan inte sitta still.
Glädje är ett sms från nån speciell,
eller oväntade händelser som gläder en själv.
Tack för ett underbart läger!
/Konfirmand

Sep 30

Varför har just du fått en guldbiljett?

Du som under den senaste månaden fått hem en guldbiljett med inbjudan till konfirmationsläsning fyller antagligen 14 år i år. Kanske har du vänt och vridit på biljetten och funderat över dess innehåll och bestämt dig för att testa eller bestämt dig för att inte testa eller så har du inte bestämt dig alls.

Välkmmen till prova-på-träff, konfirmationsläsning, 7 september kl 17.30 i Vilunda församlingshem

VIP-inbjudan till prova-på-träff för konfirmander 7 september 2015 kl 17.30 i Vilunda församlingshem

Tiden som tonåring är ofta full av tankar och funderingar kring; liv, död, kärlek, vänskap, tro, varför finns just jag? Vi i Svenska kyrkan menar att DU är viktig och att DU är skapad till guds avbild. Därför behövs det inte något inträdesprov likt det som ungdomarna gör inför idoljuryn, du är tilldelad en guldbiljett redan från början och välkommen att prova på att konfirmera dig.

Vi gör en massa roliga saker; pysslar, sjunger, åker på läger, diskuterar allt mellan himmel och jord, äter god mat, ser på film m.m. Du behöver inte kunna allt om kristen tro utan du kan komma som du är, vi lär oss en massa under året och ser vår tid tillsammans som en resa. En av alla sånger vi brukar sjunga under konfirmationen sammanfattar hela vår tanke:

Du vet väl om att du är värdefull att du är viktig här och nu att du är älskad för din egen skull för ingen annan är som du.                                                           Ingemar Olsson

Sep 2

Vad är bön?

Bön är ett samtal med Gud. Så enkelt men ändå så svårt.

Det jag tycker är det krångligaste är att finna tid i den stressiga vardagen till att be, samtala med Gud. Mitt i allt brus är det svårt att höra och ta sig tid att lyssna till Guds röst. Men det behöver ju inte vara så krångligt att be.

Den heliga Brigittas bön får med nästan allt i sin enkelhet: ”Visa mig Herre din väg, och gör mig villig att vandra den.” När jag bär smycket av Birgitta påminns jag om den bönen.

Smycke: "Visa mig Herre din väg, och gör mig villig att vandra den."

Visa mig Herre din väg, och gör mig villig att vandra den.

Jesus själv sa att vi ska be Vår fader, vilket vi även gör i kyrkan vid varje gudstjänst. Jag själv brukar börja dagen med att be sinnesrobönen: ”Gud ge mig sinnesro, att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden. Amen.”

Jag har även ett halsband med sinnesrobönen som jag brukar bära vissa dagar då jag behöver påminna mig extra mycket om dess budskap.