Jag har aldrig bloggat tidigare


Jag har aldrig bloggat tidigare…. Känner en viss vånda över hur det skall bli.

I söndags handlade det om samhällsansvar, det känns utmanande att börja då! Jag förstår att det är rätt tid att ta ansvar för detta redskap i Guds tjänst.

Vi har så många redskap som jag känner är lite svåra att använda. Det verkar som om dom inte gör någon nytta. Det är som att använda en kratta istället för en räfsa när man ska få ihop alla vackra löven i trädgården. Den fastnar bara i gräsmattan (läs: mossan!).

Vi vill samla ihop löven till en kompost som blir till mull – som kommer till användning igen!  Tänk vad viktigt jorden är för att man ska tro på framtiden!

Någon sa till mig något tänkvärt idag: Trädgårdsmästaren odlar inte blommor i sin trädgård, han producerar jord!

Finns det någon bättre bild för samhällsansvar än just jord? Jorden får vi ta ansvar för så att det finns något att odla så att det blir jord ….

Samhällsansvar är också att ”svara an” svara på det rop som hörs eller vara röst för den som inte orkar göra sin röst hörd. Rösten talar om att vara sedd av den Gud som ser alla.

Återigen tänker jag på löven som jag önskar räfsa ihop. Tänker på alla olika färger och olika former: en del är fortfarande gröna andra bruna och har redan nästa blivit jord. Dessa och allt däremellan speglar Guds skapelses skönhet med olika färger och former.

Nu är den stolta vår utsprungen,
den vår de svaga kallar höst.
Nu blommar heden röd av ljungen
och vitt av liljor älvens bröst.
Nu är den sista visan sjungen
av sommarens kvinnligt veka röst;
…   Erik Axel Karlfeldt

5 kommentarer

Helena säger
31 oktober 2012 – 12:38

Hej!
Vad kul att du är igång! :-)
/Helena T

Åke Bonnier säger
31 oktober 2012 – 08:09

Hej Ingemar,
Roligt att Du har börjat blogga! Tack för de fina tankarna om jorden! Och tack för citatet från en av mina favoritlyriker!
Lycka till med bloggandet!
+Åke

Jane säger
1 november 2012 – 10:51

Jättebra start Ingemar. Nu väntar vi på mera!

Jane

Ingemar Lans säger
7 november 2012 – 09:19

Dina ord om jorden känns bra. Kristina och jag har tillbringat dagen med att sålla kompost och åstadkommit åtminstone 1m3 ny matjord. Känns som man är medskapare då. Träningsvärk efter att ha gjort något bestående.

Hälsningar Ingemar Lans

Maria Lahrin säger
7 november 2012 – 09:51

Hurra för vår bloggande herde!
/ Maria Lahrin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *