Identitetskontroll


Den här veckans texter handlar om KÄLLAN i livet. Den inre plats där vi kan hämta upp det som ger liv och glädje. Var finns det plats där vi kan ösa upp den fantastiska livskraften. Är det någon hemlig källa i skogen eller? Ungdomskällan som gör en person ung på nytt?

Den frågan har många ställt genom årtusenden.

Jesus förändar livet när tron blir en källa till liv inom oss. Det betyder att Jesus är den som ger det nya livet – källan där vi kan ösa upp livets vatten.

Vi känner oss osäkra över vem Jesus verkligen är, och vad han betyder i vårt samhälle idag. Jesus igenom identitetskontrollen för att visa på att han är Guds son, Messias, som är källan till liv.

När vi ska handla i en affär eller inför myndigheter ska visa på vem vi är – Identitetskontroll visa körkort /legitimation och i förekommande fall kreditkort!

KÖRKORT ger tillåtelse att köra bil. Jesus ger oss tillåtelse att leva och vara den han har skapat oss till.

KREDITKORTET behöver täckning och vi kan betala med det. Vi behöver ANSVAR och mat för dagen. Det vi behöver för att leva.

När Jesus går igenom identitetskontrollen vid mötet med den samariska kvinnan vid brunnen eller vid bröllopet i Kana visar han på Guds makt!

Gud skapar nytt, såsom han gjorde det i världens begynnelse. Gång på gång visade Jesus sedan på detta under den korta tid han verkade på jorden. Botade sjuka, uppväckte döda, förlät synder och predikade evigt liv för människorna.

Jesus visar på Guds härlighet idag också och kan göra förvandlingsunder i vår värld. Dagligen ser vi exempel på hur det goda och kärleksfulla segrar över det onda och hatiska! Det är ett Guds under. Endast Gud står för den skapande och livgivande kraften, i världens begynnelse, idag och i all framtid.

Du och jag kan som människor vara med i Guds förvandlande verksamhet genom att tala om vem Jesus är: Livets och det godas förvandlande kraft i en svår situation då allt verkar mörkt och hopplöst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *