Är du beredd att vara ovanlig?


Det gäller att vara normal och stämma in i rätt mallar och mönster – annars är man en udda och annorlunda människa!

Se till att Du platsar i uppgjorda normer och inte sticker ut.

Var som alla andra!

Är det så, eller?

Egentligen är alla människor annorlunda och udda, vi är alla unika. Vi kan inte säga att vi stämmer in i ett mönster eller är normala. Vad är egentligen normalt, om vi ska förklara det?

Gud ger oss ett värde utifrån vår relation till Gud och skapelsen. Att ta emot Guds nåd är att vara lite annorlunda än de flesta. Den breda vägen är ofta den som bara litar på sin egen förmåga att klara allt. Vi behöver inte klara oss själva eller rätta oss efter vad andra tycker om oss. Gud ger oss ett värde och en uppgift som är alldeles speciell och viktig för varje människa.

Gud vill hjälpa oss med att vända på det vanliga och ta emot det ovanliga i förhållande till det som vi kan greppa om – det kallas för Guds nåd.

Många människor måste ge upp sin personlighet för att kunna känna sig omtyckt eller ha ett värde i andras ögon. Det är mycket illa och skadar oss så att vi inte kan känna oss värdefulla. Gud vänder upp och ned på detta och säger ”många som är sist ska bli först och många som är först ska bli sist”

Det handlar om att ta emot Guds nåd och kraft till tjänst – till varje människan unika uppdrag att vara medmänniska med ett alldeles speciellt värde.

En kommentar

Göran Forsberg säger
1 februari 2013 – 10:15

Gott ! Ett citat: Var dig själv. Alla andra finns redan. / Göran

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *