VÄXTKRAFT


 

I lördags fick jag döpa mitt senaste barnbarn NORA. Det var något alldeles särskilt för mig att få ge henne del av det som händer varje gång ett barn döps i Faderns, Sonens och Den Heliga Andens namn. Jag har döpt många barn och jag har även fått döpa egna barn och barnbarn tidigare, men varje gång händer något särskilt och det ett gudomligt ögonblick. Det är Gud som handlar inte jag som präst eller farfar. Det är det som gör det till ett sakrament – en helig handling. Det stora i det enkla. Det som har gjorts så många gånger i kyrkan men är unikt för varje gång.  Vattnet i dopet kan tyckas vara enkelt men det är livsviktigt!

Vi behöver ta tag i det unika och speciella för varje människa så att var och en får se det personliga mötet med Gud. Det är då som det händer något. När man är sedd kan man också se sitt värde. Att vara älskad av Gud ger oss en uppgift att älska varandra. Men förutsättning är att man själv känner sig älskad, annars vet man inte vad det handlar om!

Att vara älskad är att ta emot växtkraft så att man kan ge den kraften vidare. Den kraften kan verkligen göra under i vår värld.

Den växtkraft som Gud ger oss är tron – kanske det är som ett litet frö som får växa och bli till något stort. Nu när våren har kommit förbereder vi oss kanske för att sätta fröer i jorden. Vi hoppas att fröet ska bära frukt på olika sätt. Gud har planterat ett frö i oss, som han gjorde med mitt barnbarn NORA vid dopet. Om man ger kärlek, omsorg och en god miljö kan det bli till något stort. Liksom fröet i jorden behöver värme, fukt och sol behöver vi Guds omsorg och medmänsklig kärlek för att vi ska kunna växa i vår tro. Tron som ger oss förutsättningar för att skapa en bättre värld för alla barn att växa upp i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *