Gospel


I söndags firade vi en fantastisk gospelmässa i Töreboda kyrka. Gospel betyder evangelium och kören med musiker framförde evangeliet på ett inspirerande sätt.

Att fånga upp evangeliets innehåll så att det klingar ut i samhället är att på allvar förkunna budskapet som Jesus har visat oss på.

Evangelium är det glada och positiva budskapet till vår värld. Ett bud om glädje, kärlek och upprättandet av människovärdet. Något som är oerhört viktigt att det blir hört i en värld där många saknar just detta.

När gospelkören sjunger berörs vi alla av de vackra tonerna men också av det djupa innehåll som förkunnar att vi tillsammans gör en röst hörd. Rösten kommer från den som ser den vanliga människan (= dvs du och jag) där vi finns i vardag med glädje och bekymmer.

I mässan delar vi bröd och vin för att tydligt visa att vi i ord och handling tillsammans med varandra ser att Gud helar och läker det som är trasigt och oroligt.

Så avslutar vi varje gudstjänst med att få tro att Guds ansikte vänds mot oss så att vi ser Guds goda tankar och önskningar i välsignelsens ord.

Detta bär vi med oss och ut i allt det som vi står i och möter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *