Till innehåll på sidan
oscar

Avresekursen avklarad, Snart Brasilien!

Hej! Skribenten för detta tafatta försök till ett inlägg heter Oscar Lindström och är den nordligaste deltagaren från den Gudsförgätna hålan Luleå, eller Lule som jag starkt proklamerar att det bör benämnas i både tal och skrift.

Språk & Avresekursen avslutades i fredags efter 2 veckor av Portugisiska, god mat, läxor, tandgnissel, intressanta föreläsningar, mindre intressanta föreläsningar, en hel del lustiga skämt, en hel del olustiga skämt, en hel del löss men framförallt en hel del skratt!

Jag är inte känd för verken min punktlighet eller min planeringsförmåga så mina planer på att träffa alla vänner och bekanta innan avresa och själva införskaffningen av nödvändiga saker/packning har krockat lite grann.  Jag är lite smått panikslagen över att hinna med allting innan fredag kl 1045 då jag sätter mig på planet från Luleå. Men idag hinner jag säkert ALLT jag tänkt hinna med, eller?

 

Slänger upp lite bilder av mer kollektiv form från kursen.

 

 

Trevligt storkok från Lotta, Gustav och Maria om jag inte minns fel.

 

 

Gustav bakade bröd en kväll till allas förtjusning!

 

 

Vi förvarade ett par flaskor dukoral (koleravaccin) i kylen på vandrarhemmet, vi hade alltså en hel hylla full med kolera i kylen, praktiskt nog valde vi att dricka den vidriga vätska tillsammans över en skål, innan var vi rätt så glada.

 

Det smakar som om spendrups har bestämt sig för att göra en ny läsk, as-soda.

 

 

Hårt pluggande med mina kära resekamrater!

 

 

Alla förutom Brasilien-gruppen hade turen att få uppleva vägglössen som fanns på vandrarhemmet. Dessa trevliga små djur ligger i listerna och under sängen under dagen, för att på natten krypa fram och suga lite blod ur sovande personer. Det vart en hel del rabalder och vi fick byta från vandrarhem till hotell. Här är en kli-kli bild som är tillägnad de drabbade!

Até logo!

/Oscar

Kommentarer

Ett svar till ”Avresekursen avklarad, Snart Brasilien!”

  1. Profilbild för Sonia
    Sonia

    Hej Oscar!!
    Jag önskar dig en trevlig och givande resa. Om du tycker att jag kan vara till hjälp har du här mitt mail och jag har Facebook. Hör av dig då!
    Boa sorte no Brasil e vá com Deus!!
    Um abraco
    Sonia Bertogna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *