Till innehåll på sidan
veronika

Att bo i Blumenau

Idag har jag bott har i Blumenau i tva veckor sa det ar val dags att presentera lite narmare om mitt boende. Bilden ovan ar i downtown med den fruktade floden i forgrunden. For att verkligen spegla Blumenau var jag tvungen att ta med bilar pa bilden for i Blumenau ar det otroligt mycket bilar i centrum. I downtown har jag varit ganska mycket, trots att jag inte bor dar, for dar ar det mesta som skola och kyrka.

En bild pa forstorelsen vid floden efter oversvamningen. Som ni ser ligger en del hus precis ovanfor dar floden har raset. Jag bodde sjalv dock aldrig dar sjalv sa for mig var det aldrig nagon fara, trots att jag var instangd i tre dagar pga av vattnet.

¨Mitt¨ hus dar jag bor tillsammans med familjen Barreto de Souza. Ett valdigt fint och trevligt hus, dock ar det inte sa nara downtown i svenska matt, det tar 15minuter dit med bil.

Mitt ganska sa valstadade rum hos familjen.

Hela familjen ar samlade nar vi ater pasteil. Fran vanster ar det min vardmamma Erica som jobbar som dietist. Inte dietist i svensk mening kanske da hon jobbar med att planera matsedlar, planera kok och matsal for 10000personer och kontrollera hygienen i kok. Sedan har vi pappa Ivo som jobbar pa ett foretag har i Blumenau, tror han jobbar med nagot mekaniskt. Sedan har vi Gabbi som ar 17ar och ska ta studenten i december som ar duktig pa att bade sjunga och spela instrument. Sist och fakiskt minst har vi Larissa som ar 15ar och ar otroligt duktig pa att mala. Det var en liten presention hur jag bor i Blumenau. Tchau, Veronika.

Kommentarer

Ett svar till ”Att bo i Blumenau”

  1. Profilbild för Annika Möller
    Annika Möller

    Det ser ut att du har det bra och det gläder mig. Fast det är annorlunda på många sätt och vis. Tänk vad mycket nytt du får lära dig.
    Kram Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *