Till innehåll på sidan
Maria Hagander

Bilder fran forsta veckan i Odiongan

Efter att ha forsokt att ladda upp detta inlagg in gang tidigare gor vi nu ett nytt forsok.

 

Picolar mote (picolar ar organisationen for alla lay readers, typ kyrkvardar)

Stadshuset i Odiongan

Lay Readers in action: Eftersom man inte har praster nog att fira massa i alla kapellen ager lay readers ut och celebrerar massa med koncekrerat brod och vin fran katedralen i Odiongan. Kvinnan i mitten pa bilden ar Sharon Famaran, var koordinator har.

Min vardfamilj fick killingar. Har ar de mindre an en timma gamla.

Det ar vanligt att man aker pa fodelsedagskalas har och ater pansit som ar nudlar for langt liv.  Mommy Tess som har fyllde 60-ar ar en mycket aktiv picolar-medlem.

Kad-Bayan betyder att det ar kyrkan som ager och driver butiken, i detta fall ett apotek dar man kan kopa allt annat an mediciner.

Pa marknaden i Odiongan kan man kopa farsk fisk. Det gjorde aven Ida och jag nar vi lagade potatismos och smorstekt fisk kryddad med svensk dill till vara vardfamiljer.

Skolan ESPG som ligger i Odiongan ar skapad med medel fran Svenska Kyrkan i Strangnas stift. Detta ar bilden fran en hogstadieklass.

Orkideer ar vanliga tradgardsblommor har.

I kyrkans egna Jeepney med Sharon och forsamlingens gitarrist Rosell pa bag pa hembesok.

Pa onsdagar ar det hembesoksdag. Har ar vi pavag till en man som tidigare varit aktiv i kyrkan men som efter en stroke inte langre kan komma till kyrkan sa nu maste kyrkan komma till honom, aven om det betyder att man fra vada genom ett vattendrag. Ett hembesok bestar av valsignelse, bon och nattvard och har enligt Idas och min tidtagning mellan 2:30-3 minuter beroende pa hur snacksalig man ar. En formiddag innebar minst 10 hembesok.

I regionen ar det nu skordetid sa over allt pa vagarna torkar man Palay som ar ris.

Nar man ar pa hembesok aker man aven till sjukhusen i Odiongan, har det statliga sjukhuset som inte hade nagon sarskillt hog standard. Mer bilder darifran kommer sakert nasta vecka…

Har pa bilden ar det hembesok igen. Denna gan ar det fader Mar som valsignar arkebiskopens 93-ariga mamma.

Over allt har kan man se dessa stickers. Undra hur manga som skulle satta upp en sticker med texten ”Stolt medlem av Svenska kyrkan” pa sin ytterdorr.

 

Pa grund av bristande internetuppkoppling  hoppas ajg kunna blogga och ladda upp mer bilder fran forra och denna veckan under de kommande dagarna da vi imorgon aker till Manila om vadret tillater. Det har namligen dragit in en tyfon over omradet och vi aker inte om det inte ar sakert. Sa tills dess far ni ha det sa bra. Vi valkomnar aven Malin, Maria och Johan till Manila i mitten pa veckan och det kommer bilder darifran med vid ett senare tillfalle. So long, salange

/Maria

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *