Till innehåll på sidan
sophie12

Resfebern kommer krypandes…

När pappa frågade mig häromdagen; Sophie, har du koll på allting nu? Då börjar jag inse att resan faktiskt närmar sig. Och vad ska man svara på en sådan fråga; Jo jag har koll, men samtidigt inte?

Jag vet precis vad som ska med och vad som saknas som ska inhandlas, men samtidigt så vet jag att jag kan nog aldrig bli riktigt förberedd. Jag kan packa in och ut ur min ryggsäck hur många gånger som helst. Men jag kommer alltid sitta där och fråga mig själv;  Har jag glömt något, är det något mer som ska med? Och svaret kommer aldrig bli klart, för jag vet att min resfeber börjar komma krypandes.

Resfeber har jag hört många tala om, den kommer smygandes och sätter sig i hjärnan och i magen men man kan aldrig riktigt sätta fingret på vad det är. Jag har nog aldrig upplevt den tidigare, inte som nu iallafall. Hela tiden går jag runt och grubblar på om jag verkligen har allting med mig och tänker på sådant som måste fixas hemma innan jag åker. Jag måste säga hejdå till mina vänner, min släkt och min familj, men jag vet att allt kommer naturligt, de som vill säga hejdå till mig hör av sig. och trots allt, jag är ju bara borta i ca. 3 månader! Men under 3 månader kan mycket hända. Och så får det vara, mycket kommer hända mig med. Jag åker ju trots allt till Afrika och Tanzania!!! 😀

För att förbereda mig inför resan klippte jag av mitt hår, jag har sparat i många år för att få till en bra längd på håret. Men i somras bestämde jag mig, jag kan inte ha långt och tjockt hår i Tanzania, det kommer bli varmt och jobbigt att hålla rent. Så jag bokade tid, gick till en frisör och hon satte saxen mot håret och sade; och så klipper jag! Strax efter det föll en slinga på ca. 2 dm ner på golvet. 50 minuter senare var hela håret 20 centimeter kortare, extremt mycket tunnare och jag var utan lugg. Det var en omställning, och konstigt att försöka borsta igenom håret och håret är borta. WoW, min egen mamma kollade på mig och sade att hon knappt kände igen mig!

Nu när jag har 5 dagar kvar innan jag åker så vet jag även att de 4 tjejerna som ska till Brasilien bara har 1 dag kvar, kanske inte ens en dag, bara några timmar. Så jag borde lugna ner mig med mitt nervösa jag och tänka på de andra. Jag önskar de alla LYCKA TILL!!!

Kram Sophie

Kommentarer

Ett svar till ”Resfebern kommer krypandes…”

  1. Profilbild för Sofia O
    Sofia O

    Åh spännande att se håret! 😀 Haha, min taktik är lite tvärtom: spara ut så att jag kan sätta upp det! Ses snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *