Till innehåll på sidan
veronica12

Låt äventyret börja

Om mindre än en timma kommer pappa och hämtar mig för att skjutsa mig till tåget. Tåget som förhoppningsvis är i tid och tar mig upp till Arlanda där flyget står och väntar på oss. Flyget som ska ta mig till Brasilien.

Det här blogginlägget skulle nog kunna bli hur långt som helst för just nu finns det så mycket vilja och så mycket power inom mig som bara vill komma ut. I månader har vi väntat och nu är det äntligen dags, låt äventyret börja!

”I någon annans vardag” kallas detta utbyte. Men vad är egentligen vardag?  När jag plockade fram den gamla ordlistan står det bl.a. det vanliga och alldagliga. Det vanliga har i flera år för min del bestått av skola, träning, jobb och att bo hemma. Detta att veta vad som väntar och hur saker och ting är har varit en trygghet som jag tycker hör vardagen till. Ofta har man ganska bra koll på vardagen och hur den ter sig.

Men nu försvinner allt detta på en och samma gång. Skolan försvann redan i juni men det andra i den trygga vaggan var kvar precis som vanligt. Det byts istället ut idag. Samtidigt som jag kliver på flygplanet så startar min nya vardag, en vardag utan min nära och kära, min vanliga frukost med A-fil och leverpastejmacka, min säng, den lokala tidningen och mycket mer som vi inte reflekterar över utan bara tar för givet. Just för att de tillhör vardagen, det alldagliga.

Fast att lämna vardagen ser jag inte som något negativt. Istället ser jag det som en otrolig möjlighet. För vem säger att vår vardag är den bästa? Ofta hör man folk prata om den trista och grå vardagen, varför gör vi det? Eftersom vardagen är en så stor del av året borde den vara något som vi trivs med. Det är ju inte kul att gå runt och ha tråkigt hela livet.

Och tråkigt är något som jag absolut inte tänker ha. Jag ska ta emot den brasilianska vardagen med öppna armar och låta den visa alla sina guldklimpar. Livet är för kort för att slösa bort på tråkiga saker. Det blir vad man gör det till och jag ska se till att göra detta till de tre bästa månaderna i mitt liv!

Så till alla oroliga där hemma, jag lovar att ta hand om mig, sova och äta ordentligt, inte gå i mörka gränder eller köpa konstiga saker på gatan. Ta hand om er så ses vi när jag åter sätter mina fötter på svensk mark. Men nu ska de små fötterna ut i den stora världen och göra fotspår i någon annans vardag. Låt äventyret börja!!!

Kommentarer

2 svar till ”Låt äventyret börja”

  1. Profilbild för Annelie Renström
    Annelie Renström

    Så fint skrivet, Veronica! Tänk vad många minnen och erfarenheter du kommer att ha med dig hem! Kram!

  2. Profilbild för Anna Broms
    Anna Broms

    Det ska bli jättespännande att följa dina äventyr här Veronica! Jag önskar dig ett stort stort lycka till med allt i det som först var en dröm men som nu kommer vara din verklighet och din vardag. Ta till vara på varje dag och alla nya fantastiska saker du kommer uppleva så hoppas jag att vi hörs snart! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *