Till innehåll på sidan
veronica12

Blixtrar och dunder

Sa kom da regnet. Ända sedan vi kom hit till Brasilia har vi fatt höra; det är sa varmt, luften är sa torr! Vi svenskar är inte de enda som inleder varje konversation med att kommentera vädret.  Och visst, vi har inte sett en drppe regn forutom lite duggregn i 5 minuter i förra veckan. Marken är uttorkad och de fa ytor som är gröna vattnas dagligen av en vaktmästare.

Men ikvall brakade det loss och nu menar vi med full kraft! Det började som en vanlig regnskur och sedan öppnade sig himlen och det bara forsade ner. Vindrutetorkarna gick pa snabbast möjliga men det var nästan omöjligt att se annat än vattendropparna som smällde mot rutan. Pa vägen forsade vattnet och om man haft en gummibat hade det nog gatt minst lika fort att ta sig fram i den.
Samtidigt som himlen släppte ner allt detta vatten sken den samma upp av blixtrar här och där. Vart man än tittade sken det upp och snabbt efterat kom sa mullret. Har jag nog fördubblat antalet blixtrar jag sett under mina nitton och ett halvt ar ikväll. Det var inte klockt vad det kom.

Det regnar inte ofta i Brasilia men när det väl gör det gör det det ordentligt. Det kan jag intyga! En sak till, jag ar glad att jag stängde fönstret innan jag akte hemifran 🙂

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *