Till innehåll på sidan
veronica12

Fransk film, med portugisisk text i Brasilien

Börjar inse att saker och ting ganska ofta blir nagot annat än vad man tänkt sig i det här landet. Da jag under nagra dagar bor hemma hos prästen och hans fru ville de igar hitta pa nagot med mig sa vi akte pa bio. Pa mandagar är det halva priset pa bio sa en biljett kostade 28 svenska kronor. Det är ju nästan pinsamt billigt. Det är knappt man far en bussbiljett för 28 kr hemma. Som sagt, da var fragan bara vilken film vi skulle se. Prästens fru pratar bara portugisiska sa det var tvunget att vara portugisisk text. Jag som bara varit här i knappt en manad var glad om det kunde vara engelskt tal sa att även jag kunde första. Prästens fru hade en film som hon ville se och den skulle vara med engelskt tal och portugisisk text. Kalasbra för alla.

Men. När filmen, The Intouchables pa engelska, började rulla och jag satt där med min strut med stora brasilianska cashewnötter sa var det en aning svart att första vad de sa. Väldigt konstig dialekt pa engelska tänkte jag först men jag insag ganska snabbt att det inte var min engelska det var fel pa. De pratade franska. Sa där satt jag. Har aldrig läst ett ord franska och den portugisiska texten rullade sa snabbt att prästen och hans fru knappt han med att läsa. Och hur manga av de vanliga artighetsfraserna som jag lärt in används i en langfilm ? En ganska intressant situation och inte riktigt vad jag tänkt mig.

Fast jag tittade pa bilden, försökte första sa mycket av texten som möjligt och när jag var helt borta bad jag om en snabb förklaring av prästen pa engelska. Och det gick bra. Filmen var rolig och jag skrattade samtidigt som de övriga i salongen. Sa helt borta var jag inte och med min strut med cashewnötter hade jag en trevlig kvall. Pa köpet fick jag ocksa en rolig erfarenhet och precis som vid bibelstudien, det viktigaste är inte att fatta allt utan att första helheten. Men jag skulle gärna vilja se filmen igen men da med en text jag förstar.

 

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *