Till innehåll på sidan
veronica12

Ställa fram klockan

– Glöm inte bort att ställa fram klockan den tjugonde. Det är ju imorgon.

Hade ingen aning om detta sa jag vred genast fram klockan när vi pa kvällen den 19:e var iväg och tittade pa en danslektion med en doktor som är fullkomligt förälskad i Sverige och avgudar det som paradiset pa jorden.
Pa morgonen den tjugonde var det inte lika soligt som vanligt eftersom det var en timme tidigare än vanligt. Vi gick ner till gardsplanen för att sedan ga upp till köket och äta frukost som vi brukar. Jag tyckte att det var ovanligt tomt och stilla men det kanske var för att det var lördag. Vad vet jag.
I vanliga fall star var frukost framdukad när vi stiger in i matsalen. En liten fin duk med koppar och bestick, ett fat med bröd, palagg och frukt, lite yoggi och en kanna med varm mjölk. Idag var bordet tomt. Och personalen i köket sag förvanade ut när vi kom.
– Det är inte klart än sa ni far vänta i 10-15 minuter.
Ut och vänta och efter en kvart kunde vi äta. I vanliga fall har vi sällskap av de som bor har under frukosten men idag var vi själva. Det var nagot som inte var riktigt som det skulle…
När vi gick tillbaka slank vi in pa kansliet för vi kände att det vara kanske bra att fraga nagon vad klockan egentligen var. Den första vi stötte pa var en städerska.  Vi stälde var fraga pa portugisiska och hon sprang och tittade pa klockan i korridoren och kom sedan tillbaka.
– Den är 7.30.
Vara klockor stod pa 8.30.
Pa nagot vis lyckades jag fraga om det inte var nu vi skulle ställa om klockan.
-Jo men det är inatt, vid midnatt.

Ja, sa kan det ga när man inte tänker sa langt. De sa den tjugonde och även om jag funderade pa varför de stälde fram mellan fredag och lördag sa grubblade jag inte mer pa det. Allt är ju inte som hemma här har jag ju lärt mig.
Nästa natt var vi dock helt pa det klara att vi skulle ställa fram klockan och när vi kom till frukosten söndag morgon var allt framdukat som vanligt. Man lär sig av sina misstag och nu har vi koll pa vad klockan är i alla fall.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *