Till innehåll på sidan
sophie12

sista dagarna

Hej där ute!
Nu ska jag försöka blogga via mobilen… Så ursäkta om det blir rörigt.(denna hemsida är inte gjord för mobilbruk). Ha till godo, nu kommer lite info från oss!
Nu har vi i Tanzania gänget lämnat Bukoba bakom oss, och nu är det bara att förbereda sig fysiskt och mentalt för vad som väntar i Sverige när vi kommer hem.
Sedan dess att vi lämnade vår sista värdförsamling så har vi vetat att nu ät det inte långt kvar. Men vi har hunnit med så mycket!

Den 13-19 November var vi i Kigali, Rwanda på Taizé möte. Ner/upp till Kigali satt vi instängda i en buss i 12 timmar, man fick se mycket, som aporna som hoppade längs vägkanten. Vi fick ta hjälp av en pikipikiförare (motorcykel förare som taxi) för att vi skulle hitta till expo vid 5 på eftermiddagen separerades vi 4 svenska tjejer från vår Tanzanianska grupp, därför att vi skulle få information på engelska och lite speciellt välkomnande! Jag blev placerad i en katolsk församling, en halvtimmes bussfärd från expo ground. Denna församling var helt underbar och det var alla andra som hamnat i denna församling med! Dock så pratade man bara franska och kinyarwanda. (jag ångrade mig att jag läste spanska och italienska i skolan) men fick försöka prata engelska med de som kunde, ca 4 st. Jag hamnade i en fantastisk familj där man pratade engelska! Och maten var gudomlig!!! Tillbaka till Taizé och expo, bönerna var magnifika.! Men afrikanerna hade lagt till lite mer rytm och dans i låtarna. Men efter dessa 5 dagar är jag helt säker på att jag ska till Taizé i Frankrike, men jag vill även försöka komma till nästa Taizé möte på Irland.

De sista dagarna i Bukoba inhandlade vi det sista, julklappar framför allt! Annars var det mycket vila och säga hejdå till alla man lärt känna! Det var jobbiga avsked för vem vet om man kommer träffa de igen? I torsdags åkte vi iaf till Zanzibar, vi sade hejdå till vår koordinator och Bukoba för denna gång.

Nu sitter jag här i skuggan, röd som en kräfta efter att jag somnade i solen..när dom helst kan vi gå ner till poolen eller havet (om. det inte är lågvatten. Nu är det inte många dagar kvar, på tisdag lyfter planet härifrån och på onsdag landar vi i Sverige. Dessa tre månader har gått ganska snabbt ändå. Och när jag väl kommer hem till Sverige lär jag inse hur mycket jag har förändrats!

Kram Sophie och de andra o Tanzania

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *