Till innehåll på sidan
lina12

När vi vet om det nya…

” När vi vet om och fått uppleva det nya är vi inte längre beredda att gå tillbaka till det gamla”

Vem var du den första September? Vem var du i oktober, november? Vem ska du vara i december? Har du förändrats medan jag varit borta? Har ”hemma” förändrats? Har jag?

Vad innebär hemma för dig? Din familj, ditt rum, din stad? Där alla pratar ditt språk, där det finns än mer kulturellt att känna en tillhörighet till? Där du tror dig förstå dig på människor bättre? Måste hemma vara en bestämd plats eller kan vi definiera det som var våra hjärtan tillhör? För i så fall kan vi älska och ha flera hemma?

Jag åker tillbaka till Sverige idag. Till människor, platser och saker jag älskar och saknat. Tillbaka till det vanliga, lättbegripliga,  lagom? Jag har saknat mitt liv i Sverige, vissa gånger har jag bara saknat saknat saknat. Men jag kan inte låta bli att undra hur det ska bli. Hur länge kommer jag att vara tillfredställd med lagom? Hr änge kommer det att dröja innan min stad hemma inte längre kommer att kännas som hemma?

Det finns två återkommande meningar som dyker upp oabsätt vad jag funderar kring. Den ena är från en bok jag läst här som säger ”och han älskade dem, skulle alltid göra. Men de passade inte längre in i den tid i livet han befann sig i”   och den andra är den jag inledde inlägget med, om att gå tillbaka till det gamla.

Det ska bli skönt att komma hem. Vad är hemma? Någon sa till mig ”hemma är dit ditt hjärta tillhör” . Hur länge det stannar främst i vanliga livet i Västerås väntar att se.

3 månader. Har du förändrats något? Det har jag. Hur länge är jag beredd att vara tillbaka i det gamla? Kommer det ens att kunna vara det gamla vanliga? Jag är juinte det gamla vanliga?

Det ska bli spännande att komma hem. Det är nu den riktiga resan och utmaningen börjar. Jag är taggad till tusen.

? Hur länge kommer det att dröja innan min stad hemma i Sverige inte längre kommer att kännas som hemma?

Det finns två meningar jag håller nära, som oavsätt hur mycket eller vad jag funderar kring dyker upp

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *