Till innehåll på sidan
veronica12

Nytt år och ett nytt jag?

Nytt år och nya möjligheter. Allt börjar om igen men hur mycket är egentligen nytt? Det är väl egentligen bara datumet i kalendern i mobilen som ändrats? Men vi vill gärna se detta som tillfället då vi ska bli våra nya jag. Den där personen som vi vill vara. Den som är bra på allt, som lyckas med allt och har det där perfekta livet. Inga problem, inga gråa dagar utan allt flyter på utan besvär. Fast vem är jag när 2013 börjar och vem var jag för ett år sedan när jag stod och såg fram emot 2012?

Vid tolvslaget förra året var det med stor förväntan jag såg fram emot det nya 2012. Sista halvåret i skolan, studenten och sedan skulle jag vara fri. Livet skulle börja på riktigt! Då hade jag aldrig kunnat drömma om att det här året skulle bli så sjukt oslagbart som det blivit. En galen nedräkning till den galnaste studentdagen i mitt liv. Och om detta inte skulle vara nog fick jag sätta mig på ett plan och flyga till andra sidan jorden. Tre månader på en helt främande kontinent som jag aldrig kommer glömma.

Det här året har gjort något med mig som jag aldrig kunnat drömma om. Det har fått mig att inse vad som är viktigt, vad som verkligen betyder något och vad som är värt att kämpa för. Det är ni, alla mina vänner, nära och kära som spelar roll. För vad skulle jag vara utan er? Inget! Att delad glädje är dubbel glädje stämmer så väl. För hur kul hade det varit att åka studentflak själv eller dansa små grodorna ensam på en pizzeria i Brasilien?

En vis herre sa till mig på Brasilias flygplats när jag skulle åka därifrån ”Glöm aldrig bort att vara lycklig”. Ju mer jag tänkt på de här orden inser jag hur enkelt det är. Livet handlar om att vara lycklig. Så nyårslöftet i år behöver inte vara mer komplicerat än att se till att vara lycklig. För mig och alla mina nära och kära hoppas jag på ett år fyllt av lycka, glädje och kärlek. För som sagt var; glöm aldrig bort att vara lycklig!

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *