Till innehåll på sidan
alexsandrahallen

Team Tanzania -Alexsandra Hallén, Skara stift.

Hej!

Jag heter Alexsandra Hallén och jag är årets stipendiat från Skara stift. Jag är 20 år gammal, men jag fyller 21 på plats i Tanzania. Min hemstad är Skövde och för att vara ännu mer specifik är jag uppväxt i Skultorps församling där jag jobbat som barn- och ungdomsledare i snart sju år. Utöver det brukar jag på fritiden ägna mig åt sång, musikal, filmer och vänner men ett av mina absolut största intressen är att resa och se/uppleva nya kulturer. Det är en av anledningarna till att jag sökte till det här programmet i våras: Det ska bli en helt otrolig upplevelse och det går inte att beskriva hur tacksam jag är över att jag blev utvald till en av de tolv ungdomar som får ge sig ut!

I Tanzania kommer jag och de andra tre stipendiaterna att bo i Bukoba, väster om Victoriasjön. Enligt den preliminära planeringen vi fått kommer jag och Rebecka att bo i Burugo under första perioden och Ntoma under andra. Vi har försökt få fram foton och information om de platserna men vi har inte hittat så mycket så det känns än mer spännande att åka nu! Jag är väldigt nervös inför resan, men efter våra två veckor i Uppsala med en intensivkurs i swahili och andra förberedande kurser känns det som att det kommer att bli riktigt bra. Under sommaren har jag haft en hel del kontakt med tidigare programdeltagare (bland annat Sofia och Viktoria från 2012 och Matilda från 2010) och de har varit en fantastisk hjälp både vad gäller praktiska packtips men också en hel del tips och delade erfarenheter kring deras tid i Bukoba.

Idag är det elva dagar kvar till avresa och jag har börjat packa lite smått. Det är ett bra sätt att dämpa nervositeten samtidigt som jag inte riktigt kan bärga mig för resan. Jag vill åka NU!

 

Alexsandrahallenpresentation

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *